<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2018

Armeense lobby ziet ‘genocide-industrie’ als bron van inkomst

Prof. Dr. Haluk Selvi van de Universiteit van Sakarya verwacht niet dat Armenen zullen stoppen met het beschuldigen van Turkije. “Voor ruim 300 Armeense lobby’s is de ‘genocide-industrie’ een bron van inkomst.”

Dat zegt Selvi, tevens directeur van het onderzoekscentrum van Turkse en Armeense relaties, in een interview.

Hij benadrukt dat Armeense onderzoekers op Europese en Amerikaanse universiteiten de publieke opinie in de wereld willen beïnvloeden met hun genocidevisie. “Hun politieke propaganda is niet van gisteren. Ze negeren alle historische feiten en bewijsstukken. Het interessante is dat de Europese en Amerikaanse gemeenschap vanwege politieke doeleinden deze valsheid als waarheid aanvaarden.”

Armenië en diens diaspora heeft inmiddels veel bereikt, stelt Selvi. “Alsof niet genoeg is dat Armenen Turkije valselijk van een genocide beschuldigen, zien we in veel landen dat men berecht kan worden als je niet gelooft in deze genocide en dit tegenspreekt. Het is de Armeense diaspora gelukt wettelijke regelingen in vele landen aan te laten passen. Deze grote fout is opgemerkt door internationale rechtbanken, die deze wettelijke wijzigingen alsnog hebben voorkomen.”

‘Genocide-geest’

Volgens de Turkse wetenschapper komen Armenen over de hele wereld bijeen onder een ‘genocide-geest’. “Dit houdt ze bijeen. Ze herinneren hun nationale identiteit. Voor ruim 300 Armeense lobby’s en medewerkers is deze ‘genocide-fabriek’ een bron van inkomst. Ze doen aan geldinzamelingen en proberen politieke invloed te verwerven. Vandaar dat ze hier nooit mee zullen stoppen.”

“Net zoals de terreurleider van terreurgroep ASALA (voormalige PKK) Avedikyan ook zei: ‘Ik zie me gezicht niet in de spiegel als ik het geen genocide noem’. Dit is misbruik maken van doden en haat creëren op basis van historische sprookjes. Turkije heeft met het probleem te maken dat de valse perceptie is gecreëerd dat Turkije dankzij moorden en andere gruwelijkheden is gesticht. Dit laat zien hoe cruciaal dit soort mythes zijn voor de Armeense diaspora.”

Bewijslast

Selvi merkt op dat Armenen alleen hun eigen bronnen op basis van verhalen gebruiken. “Armeense historici accepteren geen enkele andere bron, ook geen officiële bewijsstukken, brieven en rapporten. De mensheid wordt misleid.”

De directeur van het onderzoekcentrum zegt ook dat volgens officiële cijfers er hoogstens 1,1 miljoen Armenen waren in Anatolië. “Vandaag de dag zeggen Armenen dat 1,5 miljoen Armenen zijn vermoord. Het tegendeel is waar. Dat is het aantal Turken die Armenen in Anatolië en Kaukasus hebben vermoord.”

Oplossing

Ook stelt Selvi dat Europese landen zoals Frankrijk gebruik maken van de Armeense politiek en Turkije hiermee in het nauw willen drijven. “De beste politiek die Turkije kan bedrijven is de Armenen redden van de invloed van de Armeense diaspora en zorgen voor verzoening tussen het Turkse en Armeense volk. Als dat niet lukt, zullen de Turks-Armeense relaties net zo doorgaan als 30 jaar het geval is.”

“De vredige toekomst van Armenen ligt bij Turken, waarmee ze vriendschappelijk mee moeten omgaan. De Armenen hebben vroeger geleden en gezien wat het is om gebruikt te worden door grote staten. Zo te zien hebben ze daar geen lering uit getrokken en worden ze nu gebruikt tegen Turkije. Hier hadden toen en hebben nu de Armenen niets aan. Hun gelukkige toekomst is afhankelijk van vriendschap met Turken”, aldus Selvi.

Archief

Turkije, dat klaar staat een volledig onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen, heeft Armenië vaker uitgenodigd alle archieven open te gooien. Armenië doet daar niet aan mee.

Internationale historici klagen vaker over de afwijzing van hun verzoek om Armeense archieven in te zien met betrekking tot de Armeense beweringen betreft de gebeurtenissen in 1915.

AVIM

De Franse onderzoeker Maxime Gauin van de Eurasian Studies Center (AVIM) zei eerder tegen een nieuwsdienst: “Turkije heeft zijn uiterste best gedaan om de betrekkingen met Armenië te normaliseren. Nu is het tijd dat de Armeense regering iets doet. Ik ben van mening dat de Armeense regering niet wil dat de betrekkingen normaliseren. De Armeense president Serzj Sarkisian heeft het vaker over stukken land dat ze van Turkije vragen. Armenië gebruikt het (genocide)onderwerp als dekmantel.”

“Telkens als ik Armeense archieven in de VS of Frankrijk wil raadplegen, krijg ik geen antwoord of nog erger: dat het niet mogelijk is. Met een dergelijk probleem hebben we niet te maken bij de Turkse archieven, die zijn gemakkelijk te bereiken wanneer men dat wil”, aldus de Franse onderzoeker.

Engeland

Volgens de Ierse historicus Patrick Wals is sprake van een Britse invloed. “Begin 20e eeuw heeft Engeland de regio gedestabiliseerd. Engeland wilde Duitsland verslaan en heeft om dit te realiseren in 1907 een overeenkomst gesloten met Rusland. Deze overeenkomst heeft zware gevolgen gehad voor de hele regio. De Russen gaven ‘groen licht’ om het Ottomaanse Rijk binnen te treden. De Armeniërs zagen dit als een kans om het Ottomaanse Rijk te vernietigen en grond te veroveren.”

Gerelateerd: “Geen Armeense, maar juist Turkse genocide”

Ook gerelateerd + foto’s: “Geen volk heeft toen zoveel schade aangericht aan Turken dan Armeniërs”

Verder gerelateerd: “Geen toegang tot Armeense archieven; Armenië wil grond afpakken”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-04-2018

Apr 24, 2018
Loading posts...