<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 05, 2018

Erdoğan boort Franse journalist de grond in

Een Franse journalist heeft vrijdag in Parijs een veeg uit de pan gekregen van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. De Franse vroeg of de Turkse president wel betrouwbaar is in de strijd tegen terrorisme, omdat Turkije ‘heel veel wapens zou sturen naar Syrië’.

“Pardon, ik begrijp uw vraag niet. Wie heeft wapens gestuurd naar Syrië?”, vroeg Erdoğan aan de Franse journalist, die antwoordde dat in 2014 een vrachtwagen met wapens van de Turkse inlichtingendienst MIT is tegengehouden in de Turkse grensstad Hatay. De vraag is door Turkije als provocatief opgevat.

“Je bent de spreekbuis van terreurgroep FETÖ”, haalde de Turkse president uit. “Je uit je niet als een journalist. Je praat als een FETÖ-er. Het waren aanklagers, onderdanen, van FETÖ die de vrachtwagen hebben tegengehouden. Zij zitten nu vast. Inlichtingendiensten hebben de autoriteit om dergelijke operaties uit te voeren.”

“Waarom vraag je niets over de 4.000 vrachtwagens die de Verenigde Staten recent naar Syrië hebben gestuurd (LEES meer)?”, vroeg Erdoğan zich af. “Jij bent toch zogenaamd een journalist? Had dat ook eens onderzocht (LEES meer). Waarom maak je daar geen werk van? Wees gevoelig, denk zelf na, bij het stellen van vragen en praat niet met andermans mond. Er staat hier niet iemand die hierin trapt. Je dient als spreekbuis van terreurgroep FETÖ. Leer eens eindelijk om niet te praten als een FETÖ-er [valse aantijgingen].”

De Franse president Emmanuel Macron benadrukte dat zijn land een goede samenwerking heeft met Turkije in de strijd tegen terrorisme. “We zullen de strijd tegen terreur voortzetten”. (LEES meer)

Can Dündar

De valse aantijging dat Turkije met drie vrachtwagens wapens zou sturen naar terreurgroep Daesh is de wereld ingegooid door de voortvluchtige journalist Can Dündar, die later zei dat “hij geen concrete bewijzen heeft dat die wapens naar Daesh gingen”. Dat zei hij tijdens zijn verhoor en tegen een Duitse krant.

Dündar bekende in Nederland dat hij staatsgeheimen heeft gelekt. In Nederland staat daar een gevangenisstraf voor die kan oplopen tot 15 jaar. Tunahan Kuzu van DENK sprak Dündar, die zeer openhartig is ontvangen door Nederlandse politici, daarop aan. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS | Gepubliceerd: 05-01-2018

Jan 05, 2018
Loading posts...