<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 21, 2016

Erdogan ontvangt Syrisch Twittermeisje Bana (7) uit Aleppo

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft woensdag het Syrische meisje Bana Alabed uit Aleppo ontvangen in Ankara. De 7-jarige Bana, bekend om haar berichten op Twitter die de slachtpartijen van het Assad-regime aan de wereld heeft getoond, was te gast bij het presidentieel paleis.

Bana mocht langskomen met haar familie. Zij maakt deel uit van de geëvacueerde Syriërs uit Oost-Aleppo, die met een humanitaire ramp te maken heeft.

erdogan-ontangt-syrisch-twittermeisje-bana-7-uit-aleppo-3

De evacuatie en redding van de Syriërs vindt grotendeels dankzij Turkije plaats, dat zich met name op diplomatiek niveau flink heeft ingezet. De redding van de Syriërs kreeg veel tegenwerking van sjiitische milities en pro-Assad terreurgroepen, die recent ook enkele bussen in brand hebben gestoken.

erdogan-ontangt-syrisch-twittermeisje-bana-7-uit-aleppo-2

Turken zijn massaal, met duizenden auto’s, busjes en vrachtwagens, naar de grens met Syrië gereden om de verdreven Syriërs te helpen. (LEES meer)

Geëvacueerde Syriërs bedanken Erdoğan om zijn hulp en geven aan dat alleen Turkije sinds het begin aan hun heeft gedacht. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-12-2016

Dec 21, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...