<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 07, 2018

Erdoğan: Slapende reus is wakker

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft tijdens zijn partijbijeenkomst benadrukt dat geen enkel land meer de macht en beslissingen van Turkije ongegrond en zomaar in twijfel kan trekken.

“Door middel van leugens, valse spellen en diplomatiek bedrog hebben ze ons grondgebied van 5 miljoen vierkante kilometer letterlijk voor onze ogen geplunderd. Daarvan is nu maar 780.000 vierkante kilometer (het huidige Turkije) over”, zei Erdoğan dinsdag tijdens zijn speech in Ankara.

“Zo te zien hebben ze ook daar een oogje op en vinden ze dat teveel voor ons. Ze hebben ons zo hard uitgedaagd, dat uiteindelijk de slapende reus wakker is geschud. Het Turkse volk is wakker en opent een nieuw tijdperk”, sprak Erdoğan. “Honderden miljoenen broeders en zusters zijn hiervan op de hoogte en zien de waarheid. Zij bidden voor ons succes. Want zij hebben hun hoop [LEES meer] op Turkije gevestigd. Zij hopen dat Turkije hen van hun problemen verlost waar ze al eeuwenlang mee worstelen.”

De Turkse president benadrukte dat geen enkel land of organisatie de kracht en beslissingen van Turkije zomaar mag veroordelen. “Er is geen ander land op aarde dat zich zoveel voor anderen opoffert. Het Turkse volk bestaat al duizenden jaren. Het zal niet aarzelen om naast de eigen veiligheid en toekomst, ook voor de veiligheid en toekomst van zijn geliefden en vrienden te zorgen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 07-02-2018

Feb 07, 2018
Loading posts...