<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2016

Erdogan waarschuwt: ‘Of ze gaan weg, of we halen ze weg’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is vastberaden in zijn strijd tegen terrorisme, zowel in het binnen- als buitenland. Turkije voert nabij zijn grenzen buitenlandse militaire operaties uit in Noord-Syrië en Irak tegen terreurgroepen Daesh en PYD, de Syrische PKK.

“Zoals iedereen weet zijn we aanwezig in Syrië. We hebben samen met het Vrije Syrische Leger (FSA) Jarablus gezuiverd van terroristen. Vanaf daar zijn we afgedaald naar al-Rai en Dabiq. Nu is al-Bab aan de beurt”, liet de Turkse president woensdag weten.

“We weten waarom sommigen het Vrije Syrische Leger en Turkije niet willen zien in al-Bab. We zullen blijven strijden tegen de terreurgroepen Daesh en PYD/YPG. Ook deze gebieden, die onder hun mislukte terreurcorridor tegen Turkije valt, moeten gezuiverd worden van terroristen”, sprak Erdoğan. “We zijn zelfs van plan om -de verder gelegen- Manbij van PYD-terroristen te zuiveren en dit wel binnen de kortste tijd.”

“Deze terroristen moeten zich terugtrekken naar het oosten van de Eufraat. Als ze dit niet doen, doen wij wat nodig is”, waarschuwde Erdoğan.

VS

De Turkse president had ook een boodschap aan de Verenigde Staten, die samenwerkt met terreurgroepen in Syrië. “Kom alleen samen met ons strijden tegen terreurgroep Daesh. Doe dit niet door terreurgroep PYD/YPG naast ons te halen. Er bestaat geen ‘goede’ of ‘slechte’ terrorist. De gedachte ‘mijn terrorist is goed, die van jou is slecht’ is abnormaal”, aldus Erdoğan.

Eerder beloofde de Verenigde Staten dat zijn ‘bondgenoten’, terreurgroep PYD/YPG, zullen vertrekken richting het oosten van de Eufraat, verder weg van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 27-10-2016

Oct 27, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...