<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2016

Oud-ambassadeur VS komt met bekentenis over Turken

“Mijn 35-jarige ervaring is dat als je je belofte aan Turken niet nakomt, je heel snel spijt zult krijgen.” Dat zei James Jeffrey, oud-ambassadeur van de Verenigde Staten in Ankara, tegen de Britse BBC Radio.

In het radioprogramma, waar de Turkse militaire operatie Eufraat-Schild in Jarablus werd besproken, herinnerde Jeffrey de toezegging die de Verenigde Staten aan Turkije heeft gemaakt.

Volgens de Amerikaanse belofte zullen de terreurgroepen PYD/YPG in Syrië, door de westerse media ‘Koerdische strijders’ genoemd, maar in de realiteit beide de Syrische tak van terreurgroep PKK, de rivier Eufraat niet oversteken en aan de oostelijke oever blijven. “Joe Biden heeft dit beloofd aan Turkije. Hij gaf aan dat de PYD/YPG geen grond zullen veroveren aan de westelijke oever van de Eufraat, dichtbij Turkije. De PYD/YPG probeert de lokale Arabische bevolking in Syrië te verdrijven uit hun steden en is daarnaast ook een duidelijke bedreiging voor Turkije”, sprak Jeffrey.

De Amerikaanse oud-diplomaat gaf aan dat de Verenigde Staten zijn belofte niet is nagekomen. “Je zult heel snel spijt krijgen als je je belofte aan Turken niet nakomt”, vertelde Jeffrey, die eerder aangaf dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan geen hielenlikker is van het Westen. (Klik: VIDEO)

Turkije

De Turkse presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalın heeft dinsdag laten weten dat met de Turkse zuiveringsoperaties tegen terreurgroep IS (Daesh), is gebleken dat de ‘effectieve’ strijd van YPG, die in zijn ‘eentje zou strijden’ tegen Daesh, enkel een mythe is geweest en dus helemaal niet waar is. “De schaamteloze PYD/YPG gebruikt de burgeroorlog in Syrië om een terreurstaat te stichten. Turkije zal dit niet toestaan”, aldus Kalın.

Ook kwam het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag met een verklaring en waarschuwing. “De Verenigde Staten moet zijn belofte snel waarmaken. De militaire operatie zal voortduren totdat het Turkse volk geen last meer ondervindt van terroristen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – NEW YORK

Aug 30, 2016
Loading posts...