<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2017

Erdogan tegen de wereld: Hoe durven jullie ‘islamitische terreur’ te zeggen?

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft in zeer duidelijke taal vanuit de Verenigde Staten opgeroepen om het woord islam niet te associëren met terreur.

Hij sprak donderdag tijdens een panel in New York waar Turkse Amerikanen en Amerikaanse moslims zijn samengekomen.

“Helaas zijn een miljoen Rohingya-moslims ontheemd geraakt en vluchten van een genocide. Hebben wij ooit gezegd dat de moslims zijn uitgemoord door de boeddhisten, terwijl er daadwerkelijk boeddhisten achter de slachtpartijen zitten?”, begon Erdoğan zijn uithaal.

“Nu doe ik een oproep aan degenen die de boeddhisten zoveel ophemelen en zeggen dat ze zo humaan zijn. Van waar halen jullie het recht om de woorden ‘islamitische terreur’ te gebruiken?”, vroeg de Turkse president.

Erdoğan benadrukte met klem dat niemand het recht heeft om de islam te associëren met terreur. “Daesh (IS) heeft niets met moslims of de islam te maken. Daesh is een terroristische organisatie.”

De Turkse president legde verder uit waar het volgens hem flink misgaat. “Overal ter wereld worden aanslagen gepleegd door mensen met verschillende geloofsovertuigingen. Maar als de dader een moslim is, noemt men dit ‘islamitische terreur’. Als de dader geen moslim is, wordt dat snel gedekt en blijft geen aandacht krijgen. Hebben jullie tot op de dag van vandaag iets gehoord over ‘christelijke terreur’, ‘joodse terreur’ of ‘boeddhistische terreur? En als hij ongelovig is, hebben jullie iets gehoord over ‘atheïstische terreur’?”, haalde Erdoğan uit.

“Bij andere culturen is een dodelijke slachtoffer een tragedie terwijl sommigen een miljoen doden slechts als statistiek zien. Maar voor een moslim is het leven van één onschuldige net zo waardevol als de hele wereld bij elkaar”, aldus Erdoğan.

Merkel

Eerder werd de Duitse bondskanselier Merkel op haar woordgebruik aangesproken in Ankara. Zij weerhield zich ervan niet om ook ‘islamitische terreur’ te zeggen waarna Erdoğan haar daarop corrigeerde. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 21-09-2017

Sep 21, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...