<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 26, 2020

Franse aanval zorgt voor meer liefde voor profeet Mohammed

Het Kosovaarse parlementslid Eman Rrahmani heeft maandag tijdens een plenaire vergadering in zijn land een mondmasker met daarop “I love Muhammad” gedragen.

Rrahmani liet weten daar twee redenen voor te hebben. “De eerste houdt verband met het feit dat onze instellingen niet reageerden op de Kosovaarse ambassadeur in Frankrijk Qendrim Gashi vanwege zijn verspreiding van een ongepast artikel met karikaturen van de profeet Mohammed, terwijl de tweede is omdat we in de geboortemaand van de profeet zitten.”

Hij plaatste een foto van zichzelf op sociale media met het masker met de boodschap: “Reageer kalm en teder. Beledig of bespot niet. Mohammed (vzmh) is de boodschapper van genade voor de mensheid.”

Ambassadeur Gashi reageerde op sociale media dat het hem erg speet dat sommige mensen gekwetst waren door zijn gedeelde artikel, maar dat was “omdat ze de details en context van het journalistieke artikel niet kenden”.

Hij verdedigde zijn daad door te zeggen dat “hij de media niet censureert” door het artikel uit de Franse krant “Le Figaro”, gepubliceerd op 19 oktober, te delen waarin een chronologie werd gepresenteerd van de gebeurtenissen die leidden tot de onthoofding van een leraar in Parijs eerder deze maand door een 18-jarige verwarde persoon uit Tsjetsjenië. Het artikel bevatte twee karikaturen van de profeet Mohammed uit het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

Rrahmani zei dat ambassadeur Gashi aangesproken moet worden op zijn schandalige actie en dat burgers “die zijn salaris betalen zich niet mogen laten bespotten vanwege hun geloof”.

Mawlid an-Nabi

Op sociale media gaan meerdere berichten rond dat de Franse belediging van profeet Mohammed voor meer liefde en nog meer waardering heeft gezorgd. Vanwege de aankomende Mawlid an-Nabi, de geboortedag van profeet Mohammed deze woensdag, schrijven zij de profeet en zijn voorbeeldleven meer te zullen herdenken en nog meer lering uit te trekken.

Macron

De Franse president Emmanuel Macron en zijn ministers vallen sinds deze maand de Islam openlijk op staatsniveau aan en zorgen voor veel Islamofobie. Moslimlanden reageren met afschuw op de beoogde heksenjacht. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-10-2020

Oct 26, 2020
Loading posts...