<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 26, 2020

Franse oppositieleider: Macron is de controle kwijt

De Franse oppositieleider Jean-Luc Melenchon vindt dat president Emmanuel Macron voortaan beter maar kan zwijgen, nu hij faalt als president. Volgens hem is Macron de controle kwijt.  

Melenchon, leider van de linkse partij La France insoumise en tevens voormalig presidentskandidaat, zei maandag tegen de Franse radio Inter dat hij Macron vaker steunde, “maar het beste wat Macron nu kan doen, is zwijgen”. De linkse leider steunt Macron niet in zijn ruzie met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, ontstaan door Franse staatsbeledigingen van de Islam, waarbij spotprenten over profeet Mohammed ook op overheidsgebouwen is geprojecteerd.

“Gisteravond plaatste Macron een reeks tweets waarvan niemand begreep waarom. Macron is volledig de controle kwijt over deze situatie”, vertelde Melenchon.

“De president kan beter nadenken over wat zijn strategie zal zijn, in plaats van nu om steun te smeken. Frankrijk is door hem in een bespottelijke situatie terechtgekomen. Wat is Macron van plan anders te doen dan tweeten?”, aldus Melenchon.

Ruzie

De Turkse president vindt de Franse staatsbelediging van de Islam onacceptabel. Volgens hem heeft Frankrijk niets gehad aan Macron en heeft de Franse president psychische hulp nodig.

“Wat heeft die Macron toch met de Islam en de moslims? Hij heeft het steeds over mij. Daar schiet je niets mee op. Frankrijk heeft niets gehad aan die man, laat staan dat hij wat aan zichzelf heeft”, aldus Erdoğan. (LEES meer)

Boycot

In meerdere moslimlanden worden als reactie op de Franse staatsbeledigingen van de Islam producten uit Frankrijk geweerd. Maandag riep Erdoğan het Turkse volk op om Franse producten te boycotten. “Nu Frankrijk Turkse producten boycot, roep ik iedereen op om geen Franse producten meer te kopen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-10-2020

Oct 26, 2020
Loading posts...