<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 13, 2018

Geduld Turkije op: Amerikaanse training terroristen onacceptabel

De Amerikaanse training van YPG/PKK-terroristen is onaanvaardbaar voor Ankara, benadrukte de Turkse minister van Defensie woensdag.

Tijdens een evenement in de hoofdstad Ankara, die de dag van de strijdkrachten van Bosnië en Herzegovina markeerde, zei minister Hulusi Akar dat Turkije vastbesloten is zijn rechten op land, zeeën en in de lucht te beschermen.

Turkije bekritiseert al langer de Amerikaanse samenwerking met zijn “betrouwbare” bondgenoten, de PKK/YPG, erop wijzend dat de YPG de Syrische tak van de PKK is, een groep die door Turkije, de VS en de EU als terroristische organisatie wordt erkend.

“Turkije zal geen enkele terreurcorridor toestaan ​​in het zuiden van het land en in het noorden van Syrië, inclusief het oosten van de rivier de Eufraat. Tot dusver heeft Turkije grote gevechten gevoerd tegen alle terreurorganisaties, de PKK, YPG, Daesh, en met name FETO, voor vrede in Turkije en de regio. We zullen doorgaan met ons gevecht en onze operaties met dezelfde vastberadenheid totdat de laatste terrorist is uitgeschakeld”, maakte Akar duidelijk.

De Turkse defensieminister bekritiseerde ook het Westen voor het niet uitbreiden van de noodzakelijke bijdragen om het hoofd te bieden aan de menselijke tragedies in Syrië en Irak.

“Nu zien we dat de publieke opinie in de wereld, die doof was voor de tragedie in Srebrenica, nu opnieuw doof is voor verschillende soortgelijke tragische gevallen in Syrië,” voegde hij eraan toe en gaf aan dat Turkije de territoriale integriteit van al zijn buren respecteert, vooral die van Syrië en Irak.

Over de defensiebanden met Bosnië en Herzegovina zei Akar dat zijn land het Bosnische leger zal blijven steunen.

Turkije en de VS botsen geruime tijd over YPG. Recent dineerden Amerikaanse militairen feestelijk en provocerend met YPG-terroristen in Syrië. Dat zorgde voor extra woede bij Turkije. (LEES meer)

Daesh-spel in Noord-Syrië

Woensdag zei de Turkse president Erdoğan dat de VS een Daesh-spel zit te spelen in Noord-Syrië en de maat vol is voor Turkije. Het land start binnen enkele dagen een derde militaire operatie om gebieden ten oosten van de Eufraat schoon te vegen van alle terroristen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-12-2018

Dec 13, 2018
Loading posts...