<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 03, 2018

Herstelde Somaliërs: Turkije heeft ons leven gered

De Somalische gewonden die na een terreuraanslag in Mogadishu in oktober vorig jaar voor behandeling zijn ingevlogen naar Turkije, zijn hersteld. Ze zijn Turkije zeer dankbaar voor de steun.

“We kunnen Turkije hier nooit genoeg voor bedanken. Turkije heeft ons leven gered”, reageren de Somaliërs. “Ze hebben alles gedaan om ons te steunen. Dit laat zien hoe oprecht Turken in hun steun zijn. We bedanken met name de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voor alles.”

De 12-jarige Selma Huseyin is, ondanks dat ze haar linkerbeen is verloren na de aanslag, weer tevreden dat ze is hersteld. “Turkije, bedankt voor alles.”

De herstelde Somaliërs zijn inmiddels weer terug in hun land. Zaterdag toonden zij hun dankbaarheid bij de Turkse ambassade in Mogadishu.

Vliegtuig

In oktober vorig jaar werd Somalië opgeschrikt door de bloedigste terreuraanslag ooit. Meer dan 300 mensen kwamen om. Turkije vloog als enige land ter wereld naar de regio om 40 zwaargewonde Somaliërs op te halen (LEES meer + foto’s). Dat bleef ook niet onopgemerkt in Den Haag. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOGADISHU | Gepubliceerd: 03-02-2018

Feb 03, 2018
Loading posts...