<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2017

Somalische Nederlanders bedanken Turkije in Den Haag

Vertegenwoordigers van Somalische organisaties in Nederland hebben Turkije bedankt voor de steun aan Somalië. Dat gebeurde woensdag in de Turkse ambassade in Den Haag.

Het bezoek van de Somalische voorzitters komt na de recente steun van Turkije aan de door terreuraanslagen getroffen Somalië. “Namens alle Somaliërs in Nederland bedanken wij Turkije”, gaven de Somalische gasten aan nadat Turkije met een ambulancevliegtuig medische hulp heeft gestuurd en Somalische zwaargewonden naar Turkije heeft ingevlogen. (LEES meer + foto’s)

Directrice Fatumo Farah van de Hirda Foundation liet weten dat ze getuige is geweest van de Turkse hulp toen ze vorige week in Somalië was. “Ik zag hoe Turkije de gewonde Somaliërs meenam voor behandeling.”

De dank aan Turkije zal niet alleen met een Nederlandse versie blijven. “Alle Turkse ambassades over de hele wereld zullen door Somaliërs worden bezocht”, gaven de Somalische NGO’s aan.

De Turkse plaatsvervangend ambassadeur Alper Yüksel reageerde dat alle Somaliërs in de wereld op de hoogte zijn van de Turkse hulp en het Somalische volk hiervoor veel waardering uitspreekt.

Turkije staat bekend om zijn wederopbouw van het Afrikaanse land en wordt hierin als voorbeeld getoond aan de wereld. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG | Gepubliceerd: 25-10-2017

Oct 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...