<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 16, 2016

Koenders: Assad moet in Den Haag berecht worden

De Syrische president Bashar al-Assad moet door het Internationaal Strafhof in Den Haag worden berecht, zegt minister Koenders.

“Iemand die zo veel bloed aan zijn handen heeft moet zich voor een rechter verantwoorden. Ik weet wie er verantwoordelijk is voor de grote migratiestromen van dit moment. Dat is hij”, sprak de minister van Buitenlandse Zaken tijdens het Haagsch College.

Minister Koenders zegt zich te realiseren dat de berechting van Assad niet heel snel te regelen is: “De Russen moeten ook meehelpen. Door het behouden van dictators krijg je geen stabiliteit en minder vluchtelingen.”

Waarschuwingen Turkije

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu zei eerder dat Turkije al vijf jaar zegt dat president Assad weg moet wil er vrede heersen in Syrië.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan waarschuwde eerder dat er een vluchtelingencrisis zou uitbreken, maar kreeg geen steun van Europese landen om dit tegen te gaan.

Erdoğan haalde ook fel uit naar Rusland die het Assad-regime steunt. “Het is niet mogelijk dat steuners van het Assad-regime mensenlevens waardevol vinden. 120 landen hebben aangegeven tegen het Assad-regime te zijn. Het regime gedraagt zich als een terreurstaat en gooit vatenbommen op zijn eigen bevolking. Meer dan 400.000 mensen zijn in Syrië vermoord door chemische en conventionele wapens. Twaalf miljoen mensen hebben hun land moeten verlaten”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEDERLAND – ANKARA

Jan 16, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...