<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2015

‘Wereld heeft gezien dat Turkije groot gelijk heeft’

Turkije zegt al meer dan vijf jaar dat president Assad weg moet wil er vrede en stabiliteit heersen in Syrië. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu in de Saudi-Arabische hoofdstad Riyad.

“De hele wereld heeft gezien dat we gelijk hebben. We hebben meer dan vijf jaar lang gezegd dat er geen wapenstilstand, vrede en stabiliteit komt in Syrië als president Assad niet vertrekt”, zei Çavuşoğlu.

web3efwdsxqfe

De Turkse minister meldt dat Saudi-Arabië dezelfde opvattingen heeft als Turkije over de situatie in Syrië. “We zijn hier ook bijeengekomen om een politieke oplossing te vinden voor Syrië. We bedanken en feliciteren Saudi-Arabië voor deze bijeenkomst die tot nu toe de meest uitgebreide vergadering is geworden”, aldus Çavuşoğlu.

web3eqwdsx

Erdoğan

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft eerder en begin dit jaar de Europese Unie gewaarschuwd over de situatie in de door burgeroorlog verscheurde Syrië, waar het Assad-regime vatenbommen op de Syrische bevolking gooit. Erdoğan waarschuwde dat hierdoor een vluchtelingencrisis kon uitbreken. De Britse krant The Guardian schreef later hierop dat het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten tegen het voorstel van Erdoğan waren om een veiligheidszone met een vliegverbod in te stellen.

web1r3ewdsc

Europa heeft nu, tegen zijn zin in, Erdoğan harder dan ooit nodig om het vluchtelingenprobleem op te lossen en terreurgroep Daesh (IS) te bestrijden, schreef de Britse krant.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIYAD

Dec 30, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...