<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2020

Kuzu maakt gehakt van Wilders

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft dinsdag PVV-leider Geert Wilders geconfronteerd met zijn censuurwens van een cartoon. Volgens een artikel op Joop.nl eiste Wilders de directe verwijdering van een spotprent.

Op de politieke cartoon, die ook door Kuzu is gedeeld op sociale media met als onderschrift ‘Hypocrisie heeft een gezicht!’, is te zien dat een personage die op Wilders lijkt een binnenkomende mensenrij, voorzien van insignes, verwijst naar een douche. Dat zou een verband oproepen tussen de plannen van Wilders en concentratiekampen van nazi’s, aldus Joop.

Wilders zou met een PVV-boycot van alle VARA-programma’s hebben gedreigd, maar daar gaf Joop geen gehoor aan. (LEES meer)

De verwijzing van Kuzu komt Wilders zeer slecht uit. Deze week zorgde Wilders bijna voor een diplomatie rel tussen Turkije en Nederland. De PVV-leider maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan uit voor ‘terrorist’ in een spotprent die ook op cartoons over profeet Mohammed leek.

De daad van Wilders kwam in navolging van die van de Franse president Emmanuel Macron, welke spotprenten over profeet Mohammed op overheidsgebouwen liet schijnen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 27-10-2020

Oct 27, 2020
Loading posts...