<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2020

Erdoğan dient aanklacht in tegen Wilders

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag een aanklacht ingediend tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege het beledigen van het Turkse staatshoofd.

Wilders maakte, in navolging van de spotprenten in Frankrijk over profeet Mohammed, de Turkse president uit voor ‘terrorist’. Wel incasseerde het extreemrechtse Nederlandse Kamerlid daarom meerdere verbale klappen en is hij de vijand van de mensheid genoemd.

“Fascisme staat niet in ons boek, het staat in jouw boek. In ons boek staat sociale rechtvaardigheid”, reageerde Erdoğan zondag op de tweet van de anti-Islamitische Wilders, die hij een fascist noemde.

Overigens reageerde Turkije ook trots te zijn op de aanval van Wilders. Het land zou het een grote schande vinden als “een fascist zoals Wilders lovend zou zijn over mensenrechtenstrijders zoals Erdoğan”. “Terwijl fascisten zoals Geert Wilders onze president aanvallen, is het hun bedoeling om Hitlers wreedheid tegen de Joden in Europa jegens moslims over te brengen” (LEES meer)

De daad van Wilders volgt die van de Franse president Emmanuel Macron op. Zaterdag brak er hevige ruzie uit tussen Macron en Erdoğan vanwege Franse staatsbeledigingen van de Islam. (LEES meer)

Ook leed Wilders recent veel gezichtsverlies in de Tweede Kamer vanwege een tweet over IC-bezetting van moslims in Nederland en is hij door meerdere politieke partijen uitgemaakt voor ‘racistische drek’. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-10-2020

Oct 27, 2020
Loading posts...