<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2020

Turkije ‘trots’ op aanval Wilders

Turkije heeft zondag gereageerd op een omstreden tweet van PVV-leider Geert Wilders waarin hij de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan met een spotprent beledigde.

Het land is trots op die aanval, “omdat facisten zoals Wilders altijd al vijandig zijn geweest tegen mensenrechtenstrijders”. “Het zou voor ons de grootste schande zijn als deze vijanden van de mensheid lovend waren over ons”, reageerde de woordvoerder van de Turkse regeringspartij Ömer Çelik op de tweet waarin Wilders Erdoğan een ‘terrorist’ noemde.

Çelik sloeg terug met de hashtag #TerroristGeertWilders en noemde de daad van PVV-leider “immoreel, onmenselijk en fascistisch”.

“Terwijl fascisten zoals Geert Wilders onze president aanvallen, is het hun bedoeling om Hitlers wreedheid tegen de Joden in Europa jegens moslims over te brengen. Ook beogen ze [meer] bloedvergiet in Syrië en Libië”, haalde Çelik namens Turkije uit. “Onze president zal dit fascisme niet toestaan.”

“We zullen in de naam van de mensheid blijven strijden tegen deze fascisten, de vijanden van de mensheid.”

Volgens Turkije is de tijd aangebroken om een halt toe te roepen aan “Europa’s verwende fascistische politici”, aldus buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu. “De lamgeslagen Europese racisten laten zich weer zien nu ze geconfronteerd worden met de waarheid. Ze proberen [uit electoraal belang] gewin te halen uit Islamofobie en xenofobie”, waarschuwde hij.

De daad van Wilders volgt die van de Franse president Emmanuel Macron op. Zaterdag brak er hevige ruzie uit tussen Macron en Erdoğan vanwege Franse beledigingen van de Islam. (LEES meer)

Ook leed Wilders recent veel gezichtsverlies in de Tweede Kamer vanwege een tweet over IC-bezetting van Nederlanders met een migratieachtergrond en is hij door meerdere politieke partijen uitgemaakt voor ‘racistische drek’. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-10-2020

 

Oct 25, 2020
Loading posts...