<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 27, 2018

Landen in de rij voor de Turkse kers

Landen in het Verre Oosten staan letterlijk in de rij voor de Turkse kers. De vrucht uit Turkije is nu ook geliefd in China, Maleisië en Singapore.

Dat laat de vereniging van fruitexporteurs van de Egeïsche regio (Ege) weten.

“Turkije stuurt sinds kort per vliegtuig verse vruchten en groente naar landen in het Verre Oosten. De eerste reacties zijn zeer positief. De vraag is zo groot, dat we tekortschieten”, liet voorzitter Hayrettin Uçak weten.

Het grote Turkse exporteursbedrijf Cena meldt inmiddels 40 ton Turkse kersen te hebben gestuurd naar de verre landen. “Op dit moment exporteren we 10 ton per week. Dat zou wekelijks 20 tot 30 ton zijn als alle (Turkse) vrachtvliegtuigen niet bezet waren. We kunnen geen (beschikbare) vliegtuigen meer vinden. Volgend jaar gaan we dat aantal zeker halen.”

Bestuurslid Çağlar Sağlam laat ook weten dat ze naast reacties ook video’s ontvangen van klanten uit de verre oorden. “Toen we in die video’s zagen dat men in de rij staat voor de Turkse kers, werden we nog enthousiaster.”

Europa en Rusland kiezen al langer voor de Turkse kers, die de codenaam ‘Ziraat 900’ heeft in de sector.

Turkish Cargo

De grote stijging in de Turkse groente- en fruitexport zat er aan te komen. De vrachtdivisie van de Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, Turkish Cargo, liet vorig jaar weten dat met de komst van nieuwe vrachttoestellen en nieuwe campagnes richting Turkse exporteurs grote vrachtoperaties uitgevoerd gaan worden.

Turkish Cargo werd eind vorig jaar het beste vrachtbedrijf van Azië en Midden-Oosten gekozen, met name vanwege de megagroei (LEES meer). Ook ontving Turkish Cargo nieuwe grote vrachtvliegtuigen met de grootste vliegtuigmotoren ter wereld en kan het niet wachten op de nieuw bestelde toestellen bij Boeing. (LEES meer + foto’s)

 

 © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANISA  | Gepubliceerd: 27-06-2018

Jun 27, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...