<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 12, 2018

Marokko: Palestijnen dupe van ruzie tussen Arabische landen

Palestijnen zijn de dupe geworden van de onenigheid tussen Arabische landen, zoals tussen Saudi-Arabië en Qatar, met als resultaat dat de Palestijnse kwestie daar een hoge prijs voor heeft betaald.

Dat zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita vrijdag tijdens een commissievergadering in Rabat.

Hij merkte op dat Islamitische en Arabische landen gecoördineerd moeten samenwerken voor de Palestijnse zaak. “Sommige Arabische landen hebben niet de noodzakelijke reactie getoond na het Jeruzalem-besluit van de Verenigde Staten. We nodigen ze uit voor samenwerking, iets wat juist nu nodig is.”

Bourita gaf aan dat Marokko als een van de eerste landen sterk tegengeluid heeft getoond na de Trump-erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. “In Marokko zijn honderden protesten gehouden”, aldus de Marokkaanse minister.

Turkije

Turkije toonde het hardste tegengeluid door er een zaak van te maken bij de Verenigde Naties, waar de eenzijdige erkenning is verworpen. In Turkije is dat bestempeld als een diplomatieke klap aan Amerika. (LEES meer)

Turkije riep ook alle moslimlanden bijeen in Istanbul voor een historische top. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RABAT | Gepubliceerd: 12-01-2018

Jan 12, 2018
Loading posts...