<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 08, 2017

Merkel zet stap terug: Turkije nu beschuldigen onverstandig

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar partijgenoten gewaarschuwd beter te moeten nadenken voordat Turkije nu wordt beschuldigd over ‘beperking van vrijheden’.

Dat meldt de Duitse omroep Deutsche Welle.

“Het is onverstandig dat Turkije door Duitsland wordt beschuldigd dat de vrije meningsuiting in het geding is in het land, terwijl [hier] daarop met hetzelfde wordt gereageerd, namelijk de beperking van de vrijheid van meningsuiting”, sprak Merkel tijdens haar partijbijeenkomst.

Daarnaast liet de Duitse bondskanselier weten geduldig te moeten blijven nu Turkije vanwege de verboden woedend reageert.

Turkije

Turkije vraagt Duitsland te stoppen met het systematisch onderdrukken van Duitse Turken en geen kant te kiezen voor het naderende referendum. Zo bleek dat er in Duitsland en Nederland het nee-kamp ongestoord hun campagne aan het voeren zijn. (LEES meer)

De Turkse ministers van Buitenlandse Zaken en Economie zijn ondanks de belemmeringen zondag en dinsdag afgereisd naar Duitsland en hebben daar hun landgenoten toegesproken over de gang van zaken. (LEES meer)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vindt de Europese tegenwerkingen en schendingen van vrijheden ‘ondemocratisch en zielig’.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 08-03-2017

Mar 08, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...