<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2017

Moslima (17) verkracht en vermoord voor ogen van vader

Het leven van de 50-jarige Rohingya-moslim Ali Hoeseyin zal nooit meer als vanouds worden. Hij zag zijn dochter van zeventien jaar voor zijn ogen verkracht en vermoord worden door het Myanmarese leger.

Dat laat hij aan Turkse journalisten weten die het huidige humanitaire drama in Myanmar ter plekke volgen. Zij zijn daar en in Bangladesh om verslag te doen van moslims die slachtoffer zijn van geweld van boeddhistische bendes en aanvallen van Myanmarese legertroepen.

Hoeseyin is net als honderdduizenden moslims ontheemd geraakt nadat zijn dorp is bestormd door het leger van Myanmar. “De soldaten kwamen op ons af en vermoordden onderweg iedereen die in de buurt was. Wij vluchtten daarop het bos is. Tijdens ons vlucht is mijn getrouwde dochter van zeventien jaar vastgegrepen. Ik zag haar verkracht en vermoord worden. Ik kon niet eens terug om haar te begraven”, zei de moslimvader over de aanval van het Myanmarese leger.

“Het duurde dertien dagen voordat we Bangladesh hebben bereikt. Ik ben mijn overige vier kinderen kwijtgeraakt: we vluchtten allemaal verschillende kanten op nadat we door legertroepen zijn bestormd. Wellicht verblijven ze in een vluchtelingenkamp. Van onze zeven familieleden ben ik en mijn vrouw over.”

Hoeseyin barst in tranen uit tijdens de interview. Hij heeft alleen nog maar een familiefoto. De Rohingya-moslim verblijft in een opvangkamp in Cox’s Bazar in Bangladesh.

Journalisten

In Myanmar zijn vier journalisten aangehouden tijdens hun reportage. Twee daarvan bleken verslaggevers van de Turkse staatszender TRT World te zijn. Zij moeten twee maanden de cel is wegens het bezit van een drone met camera “zonder vliegvergunning en importpapieren”.

Naast de aanhoudingen waarschuwen journalisten dat er nepnieuws in voordeel van de Myanmarese regering wordt verspreid. Turkse nieuwsdiensten laten weten dat het Myanmarese leger daarmee aan naamszuivering probeert te doen.

Turkije

Turkije heeft zich op elk vlak maximaal ingezet om de Rohingya-moslims in Myanmar en Bangladesh te helpen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR | Gepubliceerd: 22-11-2017

Nov 22, 2017
Loading posts...