<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 22, 2022

Nieuwe bosbrand Turkije snel onder controle

De bosbrand die ’s nachts is uitgebroken in de zuidwestelijke provincie Muğla in Turkije is grotendeels onder controle, verklaarde de Turkse bosbouwminister Vahit Kirişci woensdag.

In een interview zei hij dat de bosbrand in de Egeïsche stad Marmaris in de loop van de avond volledig geblust zal zijn.

Het risico bestaat echter dat de brand zich door de harde wind verspreidt, waarschuwde Kirişci na een luchtinspectie van het gebied samen met minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu.

Soylu benadrukte dat 571 blusvoertuigen en vliegtuigen betrokken zijn bij grond- en luchtoperaties die worden gecoördineerd door de rampenbestrijdingsdienst AFAD.

In een eerdere update zei AFAD dat er 1.393 personeelsleden zijn ingezet, waaronder 592 van het directoraat-generaal Bosbouw, evenals 338 voertuigen en 35 graafmachines.

President Recep Tayyip Erdoğan volgt de situatie op de voet en heeft contact gehad met relevante functionarissen en autoriteiten, voegde Soylu eraan toe. Ook heeft hij de situatie vanuit de lucht bekeken.

De hoofdaanklager van Muğla, Mehmet Nadir Yağcı, zei dat er een onderzoek is gestart om de oorzaak van de brand vast te stellen, die vooralsnog onbekend is.

2021

Turkije zag vorig jaar zomer bijna 300 bosbranden uitbreken in de zuidelijke en zuidwestelijke provincies. Met intensieve en toegewijde inspanningen waren alle branden in iets meer dan twee weken onder controle. Een deel van de bosbranden bleek aangestoken. (LEES meer)

Ook werd een dader in Manavgat opgepakt die de bossen mogelijk in brand stak tegen betaling van 100 euro. (LEES meer + GELUIDSFRAGMENT + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-06-2022

Jun 22, 2022
Loading posts...