<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2022

Nieuwe grote Turkse bosbrand Marmaris aangestoken door 34-jarige man

De Turkse veiligheidsdiensten hebben een verdachte aangehouden die achter de nieuwe bosbrand in Marmaris zit. De 34-jarige man, S. A., heeft schuld bekend en zit vast.

Dat maakte de Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu donderdag bekend.

De man had ruzie met zijn familie vanwege eerdere geldzaken en wilde ook een einde maken aan zijn eigen leven, is verklaard door Soylu, die ook ter plaatse is.

De Turkse politie en gendarmerie vonden ook twee jerrycans op de plaats waar de bosbrand, die later door een ongunstige wind flink uitbreidde, begon.

Soylu verleent samen met de Turkse bosbouwminister Vahit Kirişci assistentie aan blusmensen en volgt de situatie op de voet.

De Turken hebben sinds de bosbrand uitbrak dinsdag snel honderden blusvoertuig ingezet, waaronder enkele blusvliegtuigen en -helikopters.

 

2021

Turkije zag vorig jaar zomer bijna 300 bosbranden uitbreken in de zuidelijke en zuidwestelijke provincies. Met intensieve en toegewijde inspanningen waren alle branden in iets meer dan twee weken onder controle. Een deel van de bosbranden bleek aangestoken. (LEES meer)

Ook werd toen een dader in Manavgat opgepakt die de bossen in brand stak tegen een betaling van 100 euro. (LEES meer + GELUIDSFRAGMENT + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-06-2022

Jun 23, 2022
Loading posts...