<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 26, 2018

Nieuwe Turkish Airlines op komst: ‘Nationale trots van Turken’

Het Turkse volk mag trots zijn op hun nationale luchtvaartmaatschappij die binnen vijf jaar dubbel zo groot gaat worden.

Dat zei algemeen directeur Bilal Ekşi van Turkish Airlines donderdag tijdens een panel in Diyarbakir.

“We vliegen de Turkse cultuur en gastvrijheid naar 121 landen”, vertelde Ekşi. “Turkish Airlines is de nationale trots van het Turkse volk.”

Binnen vijf jaar komt er een nieuwe Turkish Airlines, stelde Ekşi. “Toen we in 2003 nog een lokale luchtvaartmaatschappij waren, voerde de Turkse president hervormingen door. Dit had enorm veel invloed op Turkish Airlines en de Turkse luchtvaartsector. Binnen 15 jaar zijn we 5 keer groter geworden”, herinnerde de directeur zijn gasten.

“Dit is het succes van het Turkse volk en Anatolië. Tot 2023 komt er een nieuwe Turkish Airlines: een die dubbel zo groot is geworden en dubbel zoveel passagiers vervoert.”

Ekşi gaf ook aan dat Turkish Airlines, naast de huidige 326 toestellen, nog eens 230 vliegtuigen in bestelling heeft staan. “We vliegen naar de meeste bestemmingen ter wereld, naar 121 landen, 302 steden en 301 luchthavens welteverstaan. Tegelijkertijd bieden we extra vluchten naar nog eens 191 bestemmingen in 44 landen (codeshare). Turkish Airlines is een wereldspeler geworden die zijn passagier overal op aarde kan krijgen.”

Wereld

De president van Turkije heeft de ambitie om Turkish Airlines de grootste ter wereld te maken (LEES meer). De verhuizing van de Turkse luchtvaartmaatschappij van de oude luchthaven in Istanbul naar de grootste ter wereld, die eind oktober dit jaar de deuren opent, en het bijeenbrengen van huidige en nieuwe vliegtuigen wordt de grootste prestatie in de sector ooit. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 26-04-2018

Apr 26, 2018
Loading posts...