<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2016

Nieuwjaarsbericht Turkije: 2017 jaar van terreurschoonmaak en grotere successen

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft naast zijn beste wensen voor de mensheid laten weten wat Turkije te wachten staan in het nieuwe jaar.

2016 is een jaar geworden waarin Turkije nog meer is aangevallen vanuit alle kanten. “Turkije heeft opnieuw voor zijn onafhankelijkheid moeten strijden”, liet de Turkse president weten.

Turkije is sterk gebleven ondanks terreuraanslagen in diverse steden en een ongekend landverraad: een couppoging gepleegd door leden onderworpen aan buitenlandse machten. “In het nieuwe jaar zullen we met de wil van Allah de koppen van al deze terreurgroepen indrukken. Zolang de steun van ons volk van 80 miljoen en gebeden van onze honderden miljoenen broeders blijven voortduren, zal geen wereldlijke kracht of macht op aarde Turken en Turkije kunnen weerhouden zijn doelen te halen.”

Erdoğan benadrukte dat Turkije zijn grote doelen voor in 2023 zal gaan halen. “Daarnaast verwachten we nog grotere economische successen en voortdurende groei in 2017. De machten en groepen die het op ons land hebben gemunt, worden hier helemaal gek van en draaien door. Turkije is gestegen naar het niveau van hoge-inkomenslanden (LEES meer).”

De Turkse president had het ook over het verdriet en gestorven helden van Turkije: de martelaren. “Zij zijn voor ons land en toekomst gestorven. Moge Allah de helden die voor onze veiligheid in Turkije, volk en ook broeders [in Noord-Syrië] strijden, helpen. Ik wens dat 2017 een veilig jaar met vrede en rust wordt voor onze regio [Midden-Oosten] en de wereld.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-12-2016

Dec 31, 2016
Loading posts...