<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2019

Noord-Syrische stad bedankt Turkije voor redding, kinderen eindelijk naar school

Het Turkse ministerie van Defensie heeft dinsdag een video op social media geplaatst waarin te zien is dat inwoners van de Noord-Syrische stad Tal Abyad hun dank uitspreken aan het Turkse leger. De Syriërs zijn de Turken dankbaar voor de eliminatie van YPG-terroristen.

Turkije renoveert ook scholen die door YPG, de Syrische PKK, zijn beschadigd. Daarvan ging er een onlangs open, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen.

“Onze school is nu beter dan voorheen. Als Allah het toestaat, zal de wereld ook beter zijn dan voorheen”, zegt een kind van Tal Abyad in de video.

De basisschool, gerenoveerd door het Turkse ministerie van Defensie en de Turkse stad Şanlıurfa, heeft zes klaslokalen voor 115 scholieren.

“We zijn Recep Tayyip Erdoğan dankbaar. Hij heeft ons zo goed mogelijk geholpen. We danken het Turkse leger en de Turkse regering”, reageert een ouder.

Een inwoner bevestigt dat de scholen in Tal Abyad waren gesloten en het gebouw werd misbruikt door YPG-terroristen.

Het is niet de eerste keer dat Turkije de regio schoonveegt van terroristen en scholen heropent. Dat gebeurde ook in steden zoals Jarablus (FOTO’S) en Afrin, waardoor honderden Syrische kinderen weer naar school kunnen, met dankbare ouders tot gevolg. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TAL ABYAD | Gepubliceerd: 04-12-2019

Dec 04, 2019
Loading posts...