<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 21, 2022

Raketten uit Syrië afgevuurd op Turkse grensstad: kind en lerares vermoord

Bij vijf raketaanvallen uit Syrië op de Turkse grensstad Karkamış in de provincie Gaziantep zijn maandag een vierjarig kind en een lerares omgekomen. Tien mensen raakten gewond. De raketten raakten een school, twee huizen en een vrachtwagen. Zondag werden zes raketten afgevuurd op Turkije, daarbij raakten acht mensen gewond.

Alle raketten zijn afgevuurd vanuit de regio Zormagara in Syrië, in handen van terreurgroep YPG, de Syrische PKK. Als antwoord schakelden Turkse pantserhouwitsers meerdere nieuwe terreurdoelen in Noord-Syrië uit. Op de munitie werden de namen van de slachtoffers opgeschreven. Het Turkse leger verklaarde hard terug te slaan op de aanvallen.

De Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu snelde naar de getroffen regio. Politici reageerde met afschuw op de verraderlijke aanslag. Het vierjarige kindje genaamd Hasan Karataş was het neefje van een parlementariër van de Turkse oppositiepartij CHP. De scholen in de regio blijven de hele week dicht. Ook is een terreuraanslag in Şanlıurfa, gecoördineerd uit het Syrische Ayn al-Arab (Kobani), voorkomen, liet Soylu weten.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan liet weten dat Turkije ook een grondoffensief kan starten om de terreur bij de bron te vernietigen. De YPG ontvangt grootschalig steun van de Verenigde Staten. “Turkije vraagt aan niemand toestemming, noch zijn de VS en Rusland ingelicht voor de antiterreuroperatie van afgelopen weekend.”

De Turkse communicatiedirecteur Fahrettin Altun liet de hele wereld weten dat Turkije door zal strijden en (buitenlandse) missies zal uitvoeren totdat elke terrorist is uitgeschakeld. “We vervloeken de YPG/PKK die zonder onderscheid onschuldige burgers, leraren, vrouwen en kinderen doden.  De terreurgroepen en diens steuners zullen zwaar boeten. Tijd voor vergelding.”

Amerikaanse krokodillentranen

Afgelopen weekend schakelde Turkije tientallen terreurdoelen en YPG-militanten uit in Syrië (LEES meer). Die eerste vergeldingsronde kwam na een YPG-bomaanslag op 13 november in het centrum van Istanbul. De aanslagpleger blijkt te zijn getraind door een VS geopende ‘academie’ in Syrië. Daarop accepteerde Turkije de condoleances van de Amerikanen niet. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-11-2022

Nov 21, 2022
Loading posts...