<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2017

‘Rampscenario mislukt, niet huilen’: Russen kiezen massaal weer voor Turkije

Turkije blijft een populaire vakantiebestemming voor Russen. Zo zijn de vroege reserveringen uit Rusland nu al verdubbeld, vergeleken met 2015, het jaar voor de toerismeboycot.

Dat meldt de voorzitter van de vereniging van professionele hotelmanagers Hakan Duran.

“De laatste cijfers uit Rusland zijn zeer goed. De helft van alle vroege reserveringen zijn voor Turkije”, meldt Duran. “Dit laat zien dat we dit jaar de verwachte drie miljoen toeristen uit Rusland zullen halen. Er is een grote vraag uit Rusland.”

De Russische golf komt na een toerismeboycot van vorig jaar. Toen daalde het aantal Russische toeristen. Zoals verwacht is dat van korte duur geweest. (LEES meer)

Dezelfde trend geldt niet bij Europese landen, zegt Duran. “Dat zal wel last-minute bekend worden.”

Media

Turken zijn niet vergeten hoe met name de westerse media berichtten over het toerisme in Turkije. Zo zou het over zijn met de toerisme in het land en zou Turkije onveilig zijn, is er flink geroepen.

Naast Turken gaven ook toeristen aan boos te zijn op de media in eigen land omdat ze ‘verkeerd’ zijn bericht over de gang van zaken in Turkije. (LEES meer)

De Turkse premier Binali Yildirim maakte korte metten met deze mediaorganisaties en diens handlangers: ‘Jullie rampscenario’s zijn mislukt. Jullie kennen Turkije niet’. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 28-01-2017

Jan 28, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...