<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 12, 2016

Turkse premier: ‘Rampscenario’s mislukt, jullie kennen Turkije niet’

De rampscenario’s dat het over was met de toerisme in Turkije en niemand meer naar dat land zou gaan na de terreuraanslag op luchthaven Istanbul-Atatürk zijn allemaal mislukt.

Dat zei de Turkse premier Binali Yildirim dinsdag in Ankara.

“Dus het zou Turkije niet meer lukken om weer op te staan na een aanslag? Degenen die de Turken en Turkije niet kennen, hadden het allemaal weer mis. Luchthaven Atatürk heeft in de afgelopen dagen een record verbroken. Nog nooit startte en landde er zoveel vliegtuigen in de geschiedenis van de Turkse Republiek vanaf de luchthaven van Istanbul. De tweede luchthaven van Istanbul, Sabiha Gökçen, brak ook een record op dezelfde dag. En dat allemaal enkele dagen na de aanslagen”, sprak Yildirim.

De Turkse premier waarschuwde ook de groepen die het op Turkije gemunt hebben en het land proberen te intimideren. “De luchthaven van Brussel was 10 dagen gesloten na een terreuraanslag. Luchthaven Istanbul Atatürk opende al na enkele uren. Dit laat zien dat Turkije altijd voorbereid is op buitengewone ontwikkelingen en risico’s. Dit is de kracht van Turkije.”

Toerisme

Toeristen die op vakantie naar Turkije zijn gegaan, zijn boos op de media in eigen land om de negatieve berichtgeving. De vakantiegangers, waaronder Nederlandse toeristen, geven aan gewoon naar Turkije op vakantie te zullen blijven gaan. Wereldberoemde stranden in Antalya zijn in de afgelopen dagen volgestroomd. Inmiddels is ook de eerste golf Russische toeristen gearriveerd in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jul 12, 2016
Loading posts...