<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2016

Russen massaal naar Turkije: volle vliegtuigen

Russische toeristen die alsnog hun vakanties naar Turkije hebben geboekt, zorgen voor volle chartervliegtuigen.

Dat meldt de vereniging van Russische touroperators ATOR.

“We hebben te maken met een bezettingsgraad van honderd procent. De vliegtuigtickets naar Turkije zijn binnen een recordtijd allemaal verkocht”, laat ATOR weten. “We hebben extra vluchten ingezet om aan de enorme vraag te kunnen voldoen.”

De vereniging merkt op dat er geen klachten zijn van Russische toeristen over hun Turkse vakantie. “Daarnaast ontvangen we positieve recensies. De all-in vijf sterren hotel vakantiepaketten zijn erg geliefd.”

Dat Russen massaal op vakantie naar Turkije zouden gaan na de opheffing van de ban op chartervluchten naar het land, was verwacht. Turkije stond in Rusland binnen de kortste keren op de eerste plaats van populaire vakantiebestemmingen.

Turkije reageerde ook positief op de ontwikkelingen: de eerste golf Russen zijn feestelijk onthaald.

Rampscenario’s

De daling in het aantal Russische toeristen is deels gecompenseerd door een flinke toename van binnenlandse toeristen. Turkse stranden stroomden alsnog vol. (foto’s)

Enkele toeristen waren boos op de media in eigen land wegens het gegooi met modder richting het land.

De Turkse premier Binali Yıldırım reageerde destijds ook op de negatieve toerismeberichtgevingen, met name door de westerse media: “De rampscenario’s zijn mislukt, jullie kennen Turkije niet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU – ANTALYA

Sep 15, 2016
Loading posts...