<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2021

Turken arriveren in verwoest Rohingya-kamp in Bangladesh

De Turkse staatshulpdiensten zijn gearriveerd in het door een grote brand verwoeste vluchtelingenkamp van de Rohingya in Cox’s Bazar in Bangladesh. Ze hebben een veldhospitaal en andere hulpgoederen mee. Zaterdag vertrok een groot Turks militair vliegtuig vanuit Ankara.

Dat verklaarden Turkse functionarissen maandag.

Het vorige noodziekenhuis, ook een cadeau van het Turkse volk, werd na de brand onbruikbaar.

Leden van het Turkse staatsbouwagentschap TOKI zijn ook mee om mee te helpen aan de opbouw van onderkomens, zo ook Turkse artsen om de wonden te helen. Turkse hulporganisaties hebben ook hulpgoederen meegezonden.

Rohingya

De Rohingyamoslims worden door de VN beschreven als ‘s werelds meest vervolgde minderheden. Ze werden in Myanmar aangevallen door staatstroepen en boeddhistische bendes en moesten in groten getale vluchten naar buurland Bangladesh.

Volgens een rapport van de Ontario International Development Agency (OIDA) zijn sinds 25 augustus 2017 bijna 24.000 Rohingya-moslims vermoord door staatstroepen van Myanmar.

Meer dan 34.000 Rohingya zijn in het vuur gegooid, terwijl meer dan 114.000 extreem geweld ondervonden, aldus het OIDA-rapport getiteld ‘Forced Migration of Rohingya: The Untold Experience’.

Turkije, het land dat de Rohingya als eerste te hulp schoot en nog steeds het meest steunt, benadrukt dat Myanmarese militairen de genocide op de moslimminderheid hebben bekend. (LEES meer)

Eerder vlogen de Turkse first lady Emine Erdoğan, buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu en de toenmalige Turkse premier naar de Rohingya om hun persoonlijk te steunen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-03-2021

Mar 29, 2021
Loading posts...