<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2017

Turken bouwen groot ziekenhuis en hulpcentrum in Gaza

De Turkse Rode Halve Maan heeft woensdag de voortgang van hulp aan Palestijnen in Gaza bekendgemaakt. De Turken bouwen naast een groot ziekenhuis in Gaza ook een logistiek centrum voor humanitaire hulp.

Dat laat de Turkse voorzitter Kerem Kinik vanuit Malatya weten.

“We hebben een aantal projecten lopen in Gaza. Een van de belangrijkste is de bouw van een logistiek centrum voor nood- en humanitaire hulp. De projectfase en de aanbesteding zijn afgerond”, zegt Kinik.

Het hulpcentrum zal na afronding van de bouw door de Turken worden overgedragen aan de Palestijnse Rode Halve Maan.

Turken bouwen groot ziekenhuis en hulpcentrum in Gaza2

Opbouw

De Turkse voorzitter laat ook weten dat recent de bouw van een weeshuis in Gaza is afgerond en de Turkse regering middels projecten de energie- en watertoevoer naar Gaza probeert te verbeteren.

“Daarnaast is de Turkse humanitaire en ontwikkelingsorganisatie TIKA bezig met het afbouwen van een groot opleidingsziekenhuis in Gaza, nadat Israël het Al-Quds ziekenhuis in de stad heeft verwoest. Dit jaar gaat het open”, meldt Kinik.

Hulp

Vorig jaar heeft Israël de blokkade van de Gazastrook op eis van Turkije moeten verlichten (LEES meer), waarna de Turken ruim 13.500 ton hulpgoederen hebben gestuurd naar de Palestijnen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MALATYA | Gepubliceerd: 19-04-2017

Apr 19, 2017
Loading posts...