<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 06, 2021

Turken bouwen nieuwe stad in Noord-Syrië

Naast de duizenden nieuwe woningen voor vluchtelingen in Noord-Syrië, hebben Turken de bouw van een stad in Azaz op zich genomen.

In de zuidoostelijke Turkse provincie Gaziantep van Turkije lanceerden vrijwilligers van de Turkse hulporganisatie IHH een donatiecampagne om een ​​stad te bouwen voor behoeftige Syriërs, die momenteel in onmenselijke omstandigheden in vluchtelingenkampen leven.

Liefdadige mensen uit Gaziantep hebben genereuze donaties gedaan voor de bouw van 300 betonnen huizen en parken voor bewoners.

IHH-provinciaal directeur Murat Sahin bedankte in een interview alle gulle donateurs in Turkije en voegde eraan toe dat ze nog 700 huizen zullen bouwen in Azaz en 250 andere in Jarabulus, een Syrische stad aan de westelijke oever van de rivier de Eufraat.

“Deze nieuwe steden zullen naar Gaziantep worden genoemd om onze dankbaarheid te tonen aan de vrijgevigheid van de mensen in deze provincie”, benadrukte hij.

Hulp uit Turkije

Turkse hulporganisaties hebben tot nu toe in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen voedsel en hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Noord-Syrië (LEES meer) en verzorgen regelmatig 4,5 miljoen ontheemden in dat getroffen land zelf. De hulp wordt ook persoonlijk uitgedeeld door Turkse militairen in de regio.

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen zij les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

De Turkse Diyanet schonk eind vorig jaar 1.700 huizen aan vluchtelingen in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-03-2021

Mar 06, 2021
Loading posts...