<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 05, 2021

Turken bouwen nog eens 6.000 nieuwe huizen in Noord-Syrië

Het grote Turkse huizenproject voor vluchtelingen in het noorden van Syrië wordt met nog eens 6.000 woningen uitgebreid. Recent werd bekend dat Duitse Turken en andere filantropen de bouw van de duizenden nieuwe huizen op zich nemen.

Het huizenproject van de hulpafdeling van Diyanet (TDV) wordt vanaf nu ook gesteund door de Turks-Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB), een van de grootste Islamitische organisaties in Duitsland. “Namens alle DITIB-verenigingen in Duitsland nemen wij de bouw van 6.000 huizen op ons”, aldus algemeen voorzitter Kazım Türkmen.

Türkmen is trots dat de Turken maar liefst 800.000 woningen in Azez en Idlib bouwen voor vluchtelingen. “Ook nemen we de bouw van een school voor onze rekening.”

De Turkse voorzitter van DITIB liet ook weten dat zijn organisatie in 2018 dankzij donateurs een school heeft gebouwd in Azez, waar 1.800 leerlingen onderwijs volgen. De Jeugdvereniging van Keulen betaalt ook de kosten van een jongerencentrum en een koranschool.

TDV en IHH

TDV heeft recent meer dan 1.700 huizen geschonken aan behoeftige vluchtelingen in de regio. (LEES meer)

De Turkse hulporganisatie IHH heeft vorig jaar 14.000 woningen overhandigd aan vluchtelingen. Ook zijn 2 universiteiten, 40 scholen, 6 kleuterscholen, een school verloskunde en een revalidatiecentrum geopend in Idlib. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-04-2021

Apr 05, 2021
Loading posts...