<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2021

Turken bouwen 14.000 huizen in Syrië

De Turkse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) heeft vorig jaar 14.000 huizen gebouwd en geschonken aan vluchtelingen in Syrië.

Dat verklaarde IHH-mediamanager Selim Tosun donderdag.

Dankzij de betonnen huizen hebben duizenden behoeftige gezinnen de mogelijkheid gevonden om in warme huizen te wonen in plaats van tenten.

“In totaal zijn vorig jaar 14.000 huizen opgeleverd, terwijl de bouw van 6.000 huizen doorgaat”, zei Tosun.

De huizen staan in 39 verschillende gebieden in het noorden van Syrië. “We zijn daar om de wonden van oorlogsslachtoffers te genezen.”

IHH voorziet sinds 2011, toen er een burgeroorlog uitbrak in dat land, Syriërs van voedsel, gezondheidsdiensten, onderdak en onderwijs.

“We hebben 2 universiteiten, 40 scholen, 6 kleuterscholen, een school verloskunde en een revalidatiecentrum geopend”, onderstreepte de mediamanager. “Op deze scholen krijgen maar liefst 15.000 leerlingen onderwijs.”

Hij benadrukte de behoefte aan gezondheidszorg in de regio en zei dat IHH tot nu toe ook 11 medische faciliteiten, 44 gezondheidscentra en drie prothesecentra heeft opgericht.

“Ook worden 23 regionale Syrische ziekenhuizen regelmatig ondersteund. Dit jaar zal de hulp ook worden voortgezet.”

TDV

Naast IHH zijn meerdere Turkse hulpstichtingen actief in de regio. Zo heeft de liefdadigheidsinstelling van de religieuze autoriteit van Turkije Diyanet (TDV) vorig jaar ook 1.700 huizen gebouwd geschonken aan behoeftige vluchtelingen in Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Hulp uit Turkije

Turkse hulporganisaties hebben tot nu toe in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen voedsel en hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Noord-Syrië (LEES meer) en verzorgen regelmatig 4,5 miljoen ontheemden in dat getroffen land zelf. De hulp wordt ook persoonlijk uitgedeeld door Turkse militairen in de regio.

Begin januari werd bekend dat de Turkse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) in 2020 zo’n 153 miljoen zelfgebakken broodjes heeft uitgedeeld in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen ze les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-01-2021

Jan 15, 2021
Loading posts...