<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 05, 2021

Turkse hulpgroep IHH deelt 153 miljoen broodjes uit in Noord-Syrië

De Turkse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) heeft vorig jaar zo’n 153 miljoen broden uitgedeeld aan door de burgeroorlog getroffen families in Noord-Syrië.

Dat maakte vicevoorzitter Cüneyt Kılıç dinsdag in zijn jaarbeoordeling bekend.

Het brood is gebakken bij 12 (industriële) bakkerijen in Turkije en de grensregio. 27 andere productiefaciliteiten steunden de bakkerijen met meel. Ook zijn nieuwe bakkerijen geopend in Syrië.

Kılıç onderstreepte dat IHH de getroffen mensen in Syrië al 10 jaar steunt en de organisatie dit zal blijven doen. De steun gaat voornamelijk naar plattelandsgebieden in de provincies Idlib en Aleppo, evenals in de districten Tal Abyad en Rasulayn, omdat daar veel mensen met hongersnood kampen.

IHH deelde vorige maand zo’n 470 ton groente en fruit uit in de regio, om de minderbedeelden te steunen tijdens de zware winterse omstandigheden. (LEES meer)

Hulp uit Turkije

Turkse hulporganisaties hebben tot nu toe in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen voedsel en hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Noord-Syrië (LEES meer) en verzorgen regelmatig 4,5 miljoen ontheemden in dat getroffen land zelf. De hulp wordt ook persoonlijk uitgedeeld door Turkse militairen in de regio.

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen zij les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

Eind december schonk de hulpafdeling van de Turkse Diyanet 1.700 huizen aan behoeftige families in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Daarnaast heeft Turkije uit eigen zak al meer dan 40 miljard dollar besteed voor de 3,6 miljoen vluchtelingen in Turkse steden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-01-2021

Jan 05, 2021
Loading posts...