<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2018

Turken delen cadeaus uit aan Palestijnse kinderen in Al-Quds

De Turkse hulpvereniging Mirasımız heeft zaterdag cadeaus uitgedeeld aan 2.850 kinderen in Al-Quds (Jeruzalem). De geschenken zijn voor het naderende Offerfeest, dat op 21 augustus begint.

De cadeaus bestaan uit kleding en schoenen. De Palestijnse kinderen reageren erg blij: “Wij houden erg veel van Turkije. Gelukkig bestaan jullie. Turkije zit altijd in ons hart.”

Ook zijn behoeftige Palestijnse families niet vergeten. Aan 1.650 families zijn voedselpakketten uitgedeeld. Een groot deel van deze Palestijnen staan op de wacht bij de Al-Aqsa moskee.

Mirasımız wil tot aan het einde van het Offerfeest, dat vier dagen duurt, 10.000 Palestijnse families van voedselpakketten voorzien, meldt de vereniging.

Turkije

Turkije steunt op grootschalige wijze de Palestijnen en bouwt het Palestina op (LEES meer + FOTO’S). Tijdens het Ramadan- en Offerfeest worden extra veel cadeaus uitgedeeld, zodat Palestijnen ondanks het leed door de Israëlische blokkade kort in een feeststemming kunnen komen. Zo gingen in 2016 twee grote hulpschepen met aan boord 13.500 ton hulpgoederen en cadeaus voor de kinderen naar Gaza. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan stuurde duizend fietsen cadeau naar de Palestijnse jongeren. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 19-08-2018

Aug 19, 2018
Loading posts...