<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 17, 2018

Turken sturen nog meer hulp naar Afrin, geven wereld lesje humaniteit

De Turkse stad Şanlıurfa heeft zaterdag vijf vrachtwagens vol humanitaire hulp gestuurd naar de Syrische regio Afrin. De hulp is gerealiseerd door een samenwerking tussen Turkse burgers, ondernemers en de gemeente onder de naam Humanitaire Hulpplatform Şanlıurfa.

De uitzwaaiceremonie bij het logistieke centrum van de stad is bijgewoond door AK Partij-parlementariër voor Şanlıurfa Mehmet Kasım Gülpınar. “De vrachtwagens die vandaag zijn vertrokken hebben meer spirituele waarde dan materiële waarde. Deze voedselhulp zal de borden en tafels van onderdrukten en behoeftigen bereiken. Dit is een boodschap aan de wereld.”

Gülpınar had ook het een en ander te zeggen aan critici van de Turkse legeroperatie Olijftak. “Deze hulp is het beste antwoord aan degenen die de aanwezigheid van Amerika, China, Frankrijk en Rusland in Syrië niet (durven te) ondervragen, maar wel om verklaring vragen als Turkije daar is.”

De voorzitter van het hulpplatform, Osman Gerem, reageerde dat Turkije naast zijn strijd tegen terrorisme ook nog eens zijn brood deelt met onderdrukten en behoeftige mensen in Syrië.

Şanlıurfa is, buiten de Turkse hulporganisaties en Turkse militairen die al hulp verspreiden in Afrin (FOTO’s), de eerste Turkse stad die dat uit eigen initiatief heeft gedaan. (KLIK voor VIDEO: Turkse militairen helpen Syrische Koerden)

Turkse omvang

De hulp van Turkije aan Syrië, buiten opvang van miljoenen Syrische vluchtelingen in Turkije, bereikte vorig jaar een immense omvang: 40.000 vrachtwagens in zeven jaar tijd. Dat verklaarde de Turkse Rode Halve Maan. (LEES meer)

Ook hebben vorig jaar tientallen Turkse gemeenten hun steentje bijgedragen aan hulpcampagnes voor Syriërs. Die stuurden tegelijk honderden vrachtwagens vol hulpgoederen naar Syrië. (KLIK voor FOTO’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd: 17-02-2018

Feb 17, 2018
Loading posts...