<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2016

Barmhartige Turken: nog eens 220 vrachtwagens vol hulpgoederen naar Syrië

De Turkse hulp aan Syriërs blijft onverminderd voortduren. Een hulpkonvooi bestaand uit 220 vrachtwagens is vrijdag vanuit Istanbul richting de Syrische stad Aleppo vertrokken.

Initiatiefnemers zijn naast Turkse burgers en hulporganisaties dit keer ook 25 Turkse gemeenten.

barmhartige-turken-nog-eens-221-vrachtwagens-vol-hulpgoederen-naar-syrie-2

De echtgenote van de Turkse premier, Semiha Yıldırım, liet tijdens de uitzwaaiceremonie weten bijeen te zijn voor de onderdrukte Syriërs. “Dit konvooi bestaat niet uit alleen uit allerlei hulpgoederen, maar brengt ook onze broederschap als herdenking voor onze Syrische broeders die tijdens de Slag om Gallipoli (Çanakkale) zijn gestorven voor Turkije; de grafstenen met daarop de tekst ‘uit Aleppo’ staan er nog. Het is ons plicht om hun [verwanten] te helpen.”

barmhartige-turken-nog-eens-221-vrachtwagens-vol-hulpgoederen-naar-syrie-3

Yıldırım gaf ook aan dat er nog meer hulpgoederen zullen worden gestuurd naar Aleppo. “Wij zullen niet net als de anderen doof en blind blijven voor deze humanitaire ramp. Het geschreeuw naar hulp van Syrische moeders is voor ons hetzelfde als die van een Turkse moeder.”

barmhartige-turken-nog-eens-221-vrachtwagens-vol-hulpgoederen-naar-syrie-4

Turkse hulp

Turkije vangt al geruime tijd drie miljoen vluchtelingen op. Het bedrag dat hiervoor ‘uit eigen zak’ is uitgegeven is meer dan 20 miljard dollar, melden autoriteiten. Buitenlandse hulp is tot op de dag van vandaag niet noemenswaardig klein, meldt persbureau AA in een analyse. De Europese Unie heeft de beloofde drie miljard euro, het geld dat regelrecht naar Syrische vluchtelingen zou gaan, niet overgemaakt.

Daarnaast zet Turkije zich op wereld- en diplomatiek niveau in voor Aleppo en Syrië met als huidige stand van zaken het garant staan voor de oppositiestrijders in het land voor een naderende wapenstilstand. Het staakt-het-vuren komt tot stand op aandringen van Turkije.

Het land zette zich ook in voor de evacuatie en redding van de Syriërs uit Aleppo, die op dat moment nog meer in het nauw waren gedreven door troepen van het Assad-regime en sjiitische milities (LEES meer).

Ook werd dankzij Turkije de Syrische stad Jarablus uit handen van terroristen gered (LEES meer). De Turken renoveren daarnaast ook Syrische scholen. (LEES meer [1] en [2])

In december gingen duizenden Turken met auto’s en bussen naar de Turks-Syrische grens om de verdreven Syriërs te helpen. (LEES meer + KLIK voor VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-12-2016

Dec 30, 2016
Loading posts...