<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 30, 2021

Turken voorzien 45.000 Rohingya-vluchtelingen van voedsel en kleding

De Turkse hulporganisatie IHH heeft deze week 44.825 Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh voorzien van voedselpakketten en wintersets.

De voedselpakketten bestonden voornamelijk uit peulvruchten, pasta, dadels en lokale dranken, de wintersets uit dekens en kleding.

De vluchtelingen leven in moeilijke omstandigheden in het district Cox’s Bazar. De komst van covid-19 heeft de situatie verder verslechterd.

IHH meldt nog meer Rohingya-vluchtelingen te zullen steunen dankzij donateurs. IHH heeft ook vertegenwoordiging in Nederland.

Rohingya

De Rohingya worden door de VN beschreven als ‘s werelds meest vervolgde minderheden. Zij werden in Myanmar aangevallen door staatstroepen en boeddhistische bendes en moesten in groten getale vluchten naar buurland Bangladesh.

Volgens een rapport van de Ontario International Development Agency (OIDA) zijn sinds 25 augustus 2017 bijna 24.000 Rohingya-moslims vermoord door staatstroepen van Myanmar.

Meer dan 34.000 Rohingya zijn in het vuur gegooid, terwijl meer dan 114.000 extreem geweld ondervonden, aldus het OIDA-rapport getiteld ‘Forced Migration of Rohingya: The Untold Experience’.

Turkije, het land dat de Rohingya als eerste te hulp schoot en het meest steunt, benadrukt dat Myanmarese militairen de genocide op de moslimminderheid bekennen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-01-2021

Jan 30, 2021
Loading posts...