<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2019

Turkije bouwt keihard verder aan nieuwe ultramoderne staatsziekenhuizen: dit is nummer elf

Turkije heeft de bouw van het elfde grote stadsziekenhuis voor 95 procent voltooid. Dit keer is de Turkse stad Erzurum aan de beurt.

Het grote ziekenhuiscomplex met 1.250 bedden is in zes jaar gebouwd. De capaciteit wordt indien nodig opgeschroefd naar 3.000 bedden. Ook deze hospitaal valt onder het megazorgproject van Turkije dat een dertigtal staatsziekenhuizen realiseert die qua comfort niet veel weg hebben van vijfsterrenhotels.

Het stadsziekenhuis van Erzurum, bestaande uit zes gebouwen, is zeer milieuvriendelijk gebouwd en ontving daardoor het zogeheten Leed Gold-certificaat, laat de voormalige Turkse minister van Volksgezondheid en huidige parlementariër van de regeringspartij namens Erzurum Recep Akdağ in een reactie weten. Het complex staat op een oppervlakte van 264.000 vierkante meter.

“Voor 2002 werden patiënten [wegens onbetaalde facturen] letterlijk gevangengenomen in ziekenhuizen, konden geen medicijnen vinden en keerden met lege handen terug naar huis [in het oude Turkije]. We zijn onze Schepper [Allah] zeer dankbaar dat dat nu verleden tijd is en hedendaagse moderne Turkse ziekenhuizen alle comfortzaken en diensten, waaronder zelfs valetservices, bieden en de modernste apparatuur bevatten”, aldus Akdağ.

Nog voor kort was het in de Turkse stad Bursa groot feest. Begin augustus opende in die stad ook een ultramodern stadsziekenhuis de deuren. (LEES meer + FOTO’S)

In maart opende in de Turkse hoofdstad Ankara het grootste ziekenhuis van Europa. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse stadsziekenhuizen zijn tevens medische onderzoekscentra met daarin, in sommige steden, faculteiten. Zo zoekt Turkije ook nieuwe medicijnen tegen ziektes en wil het volledig onafhankelijk worden van de globale farmaceutische industrie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 25-08-2019

Aug 25, 2019
Loading posts...