<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 02, 2018

Turkije bouwt modernste ziekenhuizen van Europa en opent vijfde complex in Kayseri

De Turkse stad Kayseri maakt zich op voor de opening van een groot en modern stadsziekenhuis. De nieuwe volkshospitaal gaat 5 mei open en heeft 500 miljoen euro gekost.

In het ziekenhuiscomplex dat door de Turkse president wordt geopend, bevinden zich 350 polikliniekkamers, 43 operatiekamers en 253 intensive care-units. De beddencapaciteit is 1.607.

In de zogeheten luxe één- en tweepersoonskamers voor patiënten bevinden zich ook eigen badkamers, is benadrukt. De hospitaal met de modernste zorgapparatuur creëert 4.500 nieuwe banen en is tot nu toe het grootste volksziekenhuis in het land. Er is aan de kleinste details gedacht, ook voor bezoekers.

Het nieuwe ziekenhuis van Kayseri heeft een overdekte ruimte van 466.000 vierkante meter en een openluchtruimte van 281.000 vierkante meter. Er is in de overdekte parkeerplaats plek voor 3.200 auto’s.

Het nieuwe ziekenhuis van Kayseri is het vijfde moderne stadscomplex voor Turkije, dat na start van een enorm zorgproject in meerdere steden 29 soortgelijke stadsziekenhuizen bouwt. De zorgcentra hebben een gemeenschappelijk doel: comfort voor patiënten dat vergelijkbaar is met vijfsterrenhotels, beschrijft het megaproject.

De ziekenhuizen met gratis valet service zijn de modernste en beste in Europa, verklaarde de Turkse minister van Volksgezondheid eerder. “Dit zijn geen privéziekenhuizen. Het volk is de baas over de geleverde dienstverlening.” (LEES meer)

Vorig jaar deden de moderne stadsziekenhuizen in Mersin (LEES meer + foto’s), Isparta (LEES meer + foto’s) en Adana hun deuren open. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 02-05-2018

May 02, 2018
Loading posts...