<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 13, 2017

Turkije gaat grootste tunnel ter wereld bouwen

Istanbul maakt zich opnieuw op voor een megaproject: ‘De Grote Drielaagse Istanbultunnel’ onder de Bosporus.  Zes bedrijven zullen woensdag meedoen aan de aanbesteding.

De drielaagse diepe boortunnel zal de grootste ter wereld worden. Verwacht wordt dat ruim 6,5 miljoen mensen er dagelijks gebruik van zullen maken. Het complexe ondergrondse megaproject moet binnen vijf jaar voltooid zijn.

De tunnel zal ook spoorwegen bevatten om het verkeer van Istanbul verder te ontlasten, nu ook recent andere megaprojecten zoals de ‘Derde Bosporusbrug’ Yavuz Sultan Selim en de Euraziëtunnel voltooid en geopend zijn.

De grote tunnel verkort de reisduur met de auto van knooppunt Hasdal (Europees deel) naar knooppunt Çamlık (Aziatisch deel) tot 14 minuten. Een snelle metrolijn in de tunnel zorgt ervoor dat men de 31 kilometer vanaf Incirli (Europa) naar Söğütlüçeşme (Azië) met daartussen 14 stations binnen 40 minuten zal bereiken.

Istanbul

Turkije nam recent nog de Euraziëtunnel (Avrasya) in gebruik, het Turkse project van de eeuw genoemd (LEES meer). Istanbul maakt zich ook op voor de grootste luchthaven ter wereld, die volgend jaar zal openen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 13-02-2017

Feb 13, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...