<< Terug naar home | Economie

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 22, 2016

Feest: Turkije neemt project van eeuw in gebruik (fotogalerij)

De Euraziëtunnel (Avrasya), naast het megaproject grootste vliegveld ter wereld het Turkse project van de eeuw, is donderdag geopend voor autoverkeer. De continenten Europa en Azië zijn in Istanbul voor de tweede keer ondergronds verbonden.

Turken reageren zeer positief op de diepste dubbellaagse boortunnel van de wereld, die het megaverkeer van Istanbul zal verlichten. De reistijd tussen Kazlıçeşme en Göztepe daalt met de tunnel van 100 minuten naar 15 minuten. Dinsdag reed de Turkse president Erdoğan als eerste door de tunnel.

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-11

De 106 meter diepe Turkse tunnel is gebouwd in een zeer complex en seismisch actief gebied en heeft een diameter van 13,7 meter. Het Amerikaanse tijdschrift Engineering News Record (ENR) heeft de Turkse tunnel benoemd tot het beste tunnelproject van het jaar. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-5

De boortunnel gaat ook voor een flinke emissiereductie (82.000 ton) zorgen waarbij 38 miljoen liter brandstof zal worden bespaard. Het project heeft meer dan 1,2 miljard dollar gekost. De modernste snelwegtunnel ter wereld is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-2

Megaprojecten

Turken vierden eind augustus nog feest toen de breedste hangbrug ter wereld open ging in Istanbul. De megaprojecten horen bij het nieuwe Turkije, liet de Turkse premier Binali Yildirim weten. (LEES meer [1] en [2])

Turkije bereidt zich ook voor een nog groter feest op wereldniveau. In februari 2018 gaat in Istanbul de eerste fase van het grootste vliegveld ter wereld open. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-8 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-7 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-9feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-3 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-6

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 22-12-2016

Dec 22, 2016
 • SnakeEye

  Durmak yok, yola devam….

 • Hercules

  Slm Turkse Broeders… van harte gefeliciteerd met deze openning..

 • Deli Balta

  Van harte gefeliciteerd. Wij zijn supertrots op “Het Nieuwe Turkije”.

  Tebrik ederim hayırlı olsun milletimize! Turkıyemizede boyle tünel yakişir helal olsun cumhurbaşkanimiza, yalniz değilsin Reis! 😉

 • Deli Balta

  Dank je wel kardeş

 • Ozturk

  Veel dank heer Hercules.
  Dat er nog vele, vele meer van dit soort projecten in ons deel van de wereld voltooid mogen worden. Na eeuwenlange onderdrukking verdienen onze volkeren het om ook eens aan de smaak van welvaart te proeven, een smaak die eeuwenlang was voorbehouden aan de rovende en stelende westerse koloniale grootmachten was voorbehouden.
  Tijd voor hen om een toontje lager te zingen, en tijd voor ons om een toontje hoger te zingen. Geniet ervan!

 • Ozturk

  En let op:
  Binnen budget (jaja Nederland, het kan dus wél) en 1 jaar eerder dan gepland opgeleverd (nogmaals: jaja Nederland, het kan dus wél).

  Bundan sonra Istanbullular sehirlerinde daha cok huzur bulacaklar, havalari daha temiz olacak, trafik yogunlugu daha az olacak, gunluk trafikte gecirdikleri vakit daha aza inecektir ve sevdikleriyle daha cok vakit gecirebilecekler.
  Refah budur iste!
  Hayirli, ugurlu olsun milletimize! Daha guzel yarinlara dogru hizla ilerliyoruz, imkanlari sagliyanlar sag olsunlar.

 • Halil OZ

  Maar ik vraag me af waar is sobieski ammon henk en de rest!!!
  Ik had weer een zwart maak praatjes van ze verwacht maar als er leuke dingen in Turkije gebeuren hoor je ze niet meer!!!

  Recep Tayyip Erdogan ik ben je dankbaar dat jij ze zelfs vanuit Turkije de mond kan snoeren…

  Butun Turk Milletine Hayirli Ugurlu Olsun…
  Insallah Bundan Da Guzel Seyler Yapilacak…. Ana Vattanimizda…

 • Deli Balta

  Nee henk, ammon, sobieski, roel etc… die hoor je nooit over de goeie dingen die gebeuren in Turkije. Alleen maar Turkije en president Erdogan zwart maken en propaganda voor de terroristen doen is dan wel typisch nederlands

 • Deli Balta

  Bu tünel çok harika oldugunu duyduk çok sevindik bütun milletimizin adina vallaha mutlu olduk, herzaman onlar mi gülecek, birazda biz gülelim sevinelim.

 • Hercules

  @ OzTurk & Deli Balta

  Niks te danken Bro… ik feest net zo mee hoor met jullie in mij gedachten.. is gewoon super dit te lezen en wat zal de hele wereld ozo jaloers en afgunstig zijn jegens Turken.. Wallah diep respect voor jullie grote leider meneer SUPER ERDOGAN. . Moge Allah (swt) hem Beschermen en een lang leven Geven… amien

 • Ayhan

  AMIIN

 • Deli Balta

  amin amin amin

 • Henk

  Als Erdo mij de mond kan snoeren vanuit Turkije ga ik mij echt zorgen maken over de vrijheid van meningsuiting. Maar nee, de reden is, en dat heb ik al eerder aangegeven, dat het niveau op deze website erg laag is. Mooie propaganda praatjes, en mooi dat Istanbul een tunnel erbij heeft. Maar er zijn langere tunnels, diepere tunnels en meer tunnels in sysmisch actief gebied. Als bestaande kennis gebruiken al tot een project van de eeuw leidt, wat gaat er dan gebeuren als Turkije cutting edge technologie gaat ontwikkelen en inzetten?

  Zolang er hier weinig coherente verhalen over Syrië en propagandapraatjes te lezen zijn daalt mijn lust om hier te reageren net zo snel als de waarde van de turkse lira.

  En heb je zelfs niks positiefs te melden? Uit je turkse gepruttel wordt ik ook niet wijzer, als je aan mij schrijft, of over mij, zorg dan dat ik er wijs uit kan worden.

 • Ayhan

  Ik heb een woord voor schoften als jou “” zielig “”

  waar haal jij in die lege hoofd van jou dat President Erdogan jou je mond zal snoeren idioot dat je bent wat is dit voor belachelijks

  Word eens volwassen man

  Voor jou heeft het totaal geen betekenis die tunnel natuurlijk niet maar om te gaan kleineren
  (zou het toevallig komen doordat je een jaloers bent dat ondanks al die slechte publiciteit volgens zielige figuren als jou steeds nieuwe projecten gemaakt worden ? )

  is dit je nieuwe alias sobiesiki

 • Henk

  Ik reageer op Hakil Oz, hij bedankt Erdogan dat hij mij en enkeld anderen de mond snoert vanuit Turkije. Dus als het al een idioot idee, wil je dat even tegen Halil Oz zeggen dat hij de grote idioot is? Ik had er eerst niks over te zeggen, niet positief maar ook niet negatief, maar als een “idioot” als Halil Oz mij aanschrijft geef ik hem antwoord

  Maar iemand die mij een schoft noemt omdat ik op de letterlijke woorden van iemand reageer is voor mij gewoon een donme mongool. Moet ik nu nog uitleggen wasrom ik het niveau op deze website te laag vind?

 • Ayhan

  hierbij mijn excuses naar jou toe

 • Henk

  Dank je voor je excuses.

  Wat ik wel begin te merken is dat als je hier niet netjes in de pas loopt er heel erg snel op de man gespeeld wordt. Dit is niet persoonlijk tegen jou, maar het soort reacties, niet lezen en meteen op de man spelen, is voor mij een reden dan ik hier minder kom.

 • Ayhan

  We vinden hier best wel leuk dat je er bent ik lees ook al je reacties discussies die je ook voert met heer Ozturk
  Met praten kunnen veel deuren geopend worden alleen personen die hier komen merk ik dat ze erg eenzijdig zijn
  Beginnen al gelijk met Erdogan is een dictator dit dictator dat als je met feiten komt dan kunnen we daarover discussiëren maar meestal is het van ik zeg dit en dat is de waarheid klaar
  Laten we eerlijk zijn wat recht is recht wat krom is krom

Loading posts...