<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2016

Feest: Turkije neemt project van eeuw in gebruik (fotogalerij)

De Euraziëtunnel (Avrasya), naast het megaproject grootste vliegveld ter wereld het Turkse project van de eeuw, is donderdag geopend voor autoverkeer. De continenten Europa en Azië zijn in Istanbul voor de tweede keer ondergronds verbonden.

Turken reageren zeer positief op de diepste dubbellaagse boortunnel van de wereld, die het megaverkeer van Istanbul zal verlichten. De reistijd tussen Kazlıçeşme en Göztepe daalt met de tunnel van 100 minuten naar 15 minuten. Dinsdag reed de Turkse president Erdoğan als eerste door de tunnel.

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-11

De 106 meter diepe Turkse tunnel is gebouwd in een zeer complex en seismisch actief gebied en heeft een diameter van 13,7 meter. Het Amerikaanse tijdschrift Engineering News Record (ENR) heeft de Turkse tunnel benoemd tot het beste tunnelproject van het jaar. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-5

De boortunnel gaat ook voor een flinke emissiereductie (82.000 ton) zorgen waarbij 38 miljoen liter brandstof zal worden bespaard. Het project heeft meer dan 1,2 miljard dollar gekost. De modernste snelwegtunnel ter wereld is bijna een jaar eerder afgerond dan gepland. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-2

Megaprojecten

Turken vierden eind augustus nog feest toen de breedste hangbrug ter wereld open ging in Istanbul. De megaprojecten horen bij het nieuwe Turkije, liet de Turkse premier Binali Yildirim weten. (LEES meer [1] en [2])

Turkije bereidt zich ook voor een nog groter feest op wereldniveau. In februari 2018 gaat in Istanbul de eerste fase van het grootste vliegveld ter wereld open. (LEES meer)

feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-8 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-7 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-9feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-3 feest-turken-nemen-project-van-eeuw-in-gebruik-6

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 22-12-2016

Dec 22, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...