<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 20, 2018

Turkije gaat terreurberg platgooien, ‘na Manbij is Raqqa aan de beurt’

De Turkse Strijdkrachten zullen het Noord-Iraakse Kandil-gebergte, bekend als PKK/YPG-hoofdkwartier, met de grond gelijkmaken. Het land wil elke IS- en YPG-terrorist in de nabije omgeving van Turkse grenzen, in Irak en Syrië, uitschakelen: “Na Manbij is YPG-bolwerk Raqqa aan de beurt.”

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu in Antalya.

“Turkije wil geen terroristen in de omgeving. Hebben we niet gezegd dat we elk moment konden binnenvallen? Hebben we Daesh (IS) niet een kopje kleiner gemaakt? Welk ander land dan Turkije heeft 4.000 IS-terroristen uitgeschakeld? De coalitie van 65 landen, waaronder de VS? (Nee.)”, sprak Çavuşoğlu.

De Turkse minister stoort zich aan de desinformatie over de Turkse buitenlandse antiterreurmissies en medialeugens over terreurgroepen. “Iedereen klets maar wat. Iedereen dient zijn plek te kennen. We leren de wereld hoe het zich moet gedragen tegen Turkije. Wie Turkije vriendschappelijk benadert, kan geen vriendelijker land dan Turkije treffen. Anders weet Turkije ook hard te zijn en diplomatiek tot het uiterste te gaan.”

Çavuşoğlu gaf aan dat het PKK-hoofdkwartier Kandil doelwit is van Turkije. Vijftien jaar geleden kon men daar enkel over dromen. “We gaan Kandil met de grond gelijk maken. We hebben geen problemen met onze Koerdische broeders. Niet in Turkije, noch in Syrië of Irak. We gaan de PKK begraven in hun hol Kandil. Dat is onze taak”, vertelde Çavuşoğlu.

De Turkse minister kwam met opvallende cijfers: “Door PKK/YPG zijn 400.000 Koerden uit Syrië naar Turkije gevlucht. Deze Koerden kunnen niet terug. De PKK wil net als henzelf marxisten, atheïsten en communisten zien. Het blijft niet bij Manbij. Na Manbij zullen we ook de overige steden bevrijden van YPG”, aldus Çavuşoğlu.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan bevestigde woensdag nogmaals dat het Turkse leger inmiddels een groep terreurleiders heeft uitgeschakeld in Kandil. Het ging om een vergaderbijeenkomst.

Ingreep

De YPG doelde op een nieuw land, een terreurstaat, in Noord-Syrië. Turkije gaf eerder aan dat niet te zullen toestaan.

De vele terreuraanslagen in Turkije zijn grotendeels vanuit Irak (Kandil) en Syrië gepland en gecoördineerd, verklaart Turkije, dat dit jaar tijdens missie Olijftak meer dan 4.500 PYD/YPG-ers heeft uitgeschakeld rondom en in Afrin. Die stad werd in maart ingenomen door de Turken (LEES meer) en wordt nu opgebouwd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 20-06-2018

Jun 20, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...