<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 21, 2016

Turkije maakt korte metten met Daesh/IS in Noord-Syrië: voortgang + video

Bij Turkse artilleriebeschietingen zijn op dag 28 van de Turkse militaire operatie Eufraat schild in Noord-Syrië 60 Daesh-doelen (IS) vernietigd. Daarbij is 171 keer geschoten met de Turkse houwitsers Firtina (obus).

Dat meldt het Turkse leger woensdag.

Coalitielanden hebben drie luchtaanvallen uitgevoerd, waarbij vier terroristen van Daesh zijn uitgeschakeld.

Voortgang

De voortgang van de Turkse zuiveringsoperatie gericht op terreurgroep Daesh is ook bekendgemaakt. Het Turkse leger heeft binnen een maand 3.330 keer geschoten op 824 doelen.

Een gebied van 900 vierkante kilometer nabij de Turkse grenzen is gezuiverd van terroristen, aldus de Turkse president Erdoğan.

Er zijn videobeelden vrijgegeven door het Turkse leger waarop te zien is hoe enkele doelen zijn vernietigd.

VN-verdrag

De Turkse militaire operatie in Noord-Syrië, kleinschalig gesteund door luchtaanvallen van coalitielanden, vindt plaats op grond van artikel 51 VN-handvest, het recht op zelfverdediging, internationale rechten en de VN-afspraken die zijn gemaakt voor de strijd tegen Daesh.

Thuis

Dankzij Turkije zijn tot nu toe enkele duizenden Syriërs teruggekeerd naar hun stad Jarablus in Noord-Syrië, die weer wordt opgebouwd na vernieling door terroristen.

Turkije

De zuiveringsoperatie in de regio, die volgens sommige landen jaren zou duren, is door Turkije in 15 dagen bewerkstelligd. Het land was in staat om een buitenlandse militaire operatie te beginnen, slechts 40 dagen nadat het land met een zware couppoging te maken kreeg.

Naast de strijd tegen Daesh-terroristen, levert Turkije ook een strijd tegen leugenaars en lasteraars, die het land associëren met de terreurgroep. De Turkse minister van Justitie kwam eerder met uitleg waarom Daesh is gecreëerd en noemde de leugenverspreiders vijanden van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 21, 2016
Loading posts...