<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 24, 2021

Turkije heeft meeste slimme ziekenhuizen van Europa

De Turkse onderminister van Volksgezondheid heeft woensdag laten weten dat Turkije de Europese leider is in het aantal slimme (smart) ziekenhuizen. Dat zijn ziekenhuizen met een slimme infrastructuurtechnologie.

Turkije heeft volgens de standaarden van de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) zeven zogeheten slimme ziekenhuizen van het zevende niveau, liet onderminister Sebahattin Aydın weten. In Europese landen is dat aantal vijf.

66 Turkse ziekenhuizen zitten op het zesde digitale niveau, zei Aydın. “Turkije heeft sinds 2000 zeer grote stappen gemaakt in de zorg en heeft heel veel landen ingehaald. Ook in de wereldtop staan we hoog. We proberen dagelijks zelfs nog hoger te komen.”

Niet alleen biedt Turkije ongekend goede zorg aan zijn eigen burgers, ook worden patiënten uit het buitenland verwelkomd en behandeld, benadrukte de Turkse onderminister.

Hij verklaarde verder dat er tijdens de mondiale coronapandemie een gezondheidscrisis was en dat economische crises daar een schepje bovenop deden. “Turkije werd natuurlijk ook getroffen door deze crises, maar dankzij zijn sterke gezondheidssysteem en toegewijde gezondheidswerkers, zijn wij een van de weinige landen geworden die deze periode met de minste verwondingen en schade hebben overleefd. Hierin is de bijdrage van de investeringen in de gezondheidszorg, die in de afgelopen twintig jaar zijn gedaan, heel groot.”

Megaziekenhuizen

In het coronajaar 2020 heeft Turkije 17 nieuwe megaziekenhuizen geopend. Vele van die hebben niet veel weg van een vijfsterrenhotel. (LEES meer + FOTO’S + LIJST)

Ook bouwde en doneerde Turkije een compleet ziekenhuis aan Palestina en Albanië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-11-2021

Nov 24, 2021
Loading posts...