<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 03, 2021

Turkije opent 17 megaziekenhuizen in coronajaar 2020

In Turkije is in het coronajaar 2020 in 9 provincies 17 grote ziekenhuizen geopend. Dat zorgde voor een extra beddencapaciteit van 12.350 en kwam goed van pas in de strijd tegen het longvirus.

Turkije is sinds 2003 bezig met een megahervorming van de zorg. Sindsdien zijn al in totaal 678 nieuwe ziekenhuizen, zowel openbaar, privé, pandemie en universitair, gebouwd en geopend door heel Turkije.

Het gaat om een droomproject van president Recep Tayyip Erdoğan, zoals hij vaker aangeeft. Hij benadrukt altijd dat het gezondheidssysteem en aangeboden zorg in Turkije het beste ter wereld is. Dankzij het algemene zorgverzekeringssysteem in Turkije kan het land alle burgers kosteloos behandelen. (LEES meer)

De gebouwde stadshospitalen hebben conform het unieke zorgproject veel weg van vijfsterrenhotels, zonder onderscheid te maken in welke stad het complex ook staat. Ook bezit Turkije net zoveel IC-capaciteit als heel Europa bij elkaar en zijn alle ziekenhuizen voorzien van de modernste apparatuur. (LEES meer + FOTO’S)

In Istanbul opende de regering van Erdoğan sinds maart 2020 zeven grote superdeluxe onderzoeks- en stadsziekenhuizen. (LEES meer + LIJST + FOTO’S)

Het ziekenhuisfeest van Turkije voor 2020 begon op 6 maart in de Turkse stad Mersin en sloot voor dat jaar tijdelijk af op 16 december in Batman. De Turkse president krijgt ook in 2021 geen rust: dan gaan in totaal 54 nieuwe ziekenhuizen open, blijkt uit gegevens van het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

Het land opende in maart 2019 het grootste ziekenhuis van Europa in de hoofdstad Ankara. (LEES meer)

Een overzicht van het coronajaar 2020:

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-01-2021

Jan 03, 2021
Loading posts...