<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2018

‘Zorgsysteem Turkije beste ter wereld’

Geen enkel ander land heeft een alomvattend zorgsysteem als Turkije, dat nog eens eersteklas zorg biedt aan al zijn burgers.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag tijdens de openingsceremonie van een speciale school voor kinderen met geestelijke en lichamelijke handicaps in Istanbul.

“Moge dit duidelijk zijn. In Turkije vallen alle burgers onder de algemene zorgverzekering. Turkije biedt eersteklas zorg aan alle burgers. Er is geen ander land die dat allemaal heeft. Ook niet in de VS. Zij hebben niets een hun beoogde hervormingen in de zorg kunnen doorvoeren”, sprak Erdoğan de toegestroomde grote menigte Turken toe.

“We zijn een staat die alle behoeftigen, zowel in het binnen- als buitenland, steunt door onze eigen brood te delen. Ondanks alle aanvallen blijven we sterk. Dat kan grotendeels dankzij al die smeekbedes afkomstig van de geholpen mensen”, zei Erdoğan.

Zorg

De Turkse president benadrukte dat zijn land in de afgelopen zestien jaar ‘revolutionaire stappen’ heeft ondernomen om invalide burgers meer te laten deelnemen aan de samenleving.

“Vandaag profiteren 513.000 gehandicapte personen van thuiszorg in Turkije. In 97 revalidatie- en zorgcentra in het hele land worden 7.000 gehandicapte mensen verzorgd”, liet Erdoğan weten.

Het aantal gehandicapten dat wordt verzorgd door particuliere zorgcentra bedraagt 16.000. “Maandelijks betalen we een bedrag uit van ongeveer 650 lira (119 dollar) aan mensen met een handicap om hen te ondersteunen.”

2023

Over de 2023-visie van Turkije, die het honderdjarig bestaan ​​van de Republiek Turkije markeert, zei Erdoğan: “Er zijn allerlei complotten opgezet om ons af te leiden van deze doelen. Ondanks alles hebben we nooit onze vastbeslotenheid opgegeven om naar onze doelen toe te werken.”

In de 2023-visie van Turkije worden specifieke doelen gesteld voor verbeteringen op het gebied van economische activiteit, energie, gezondheidszorg, onderwijs en vervoer.

“We zien de visies van [Turkije] 2053 en 2071, die we zullen voortbouwen op [de basis van 2023] doelen, als de grootste erfenis die we zullen nalaten voor onze kinderen.”

Erdoğan verwees naar 2053, die de zeshonderdste verjaardag van de verovering van Istanbul markeert en ook naar 2071, de duizendste verjaardag van de Slag bij Malazgirt (Manzikert). Toen versloegen Seltsjoekse Turken onder leiding van Sultan Alparslan een Byzantijns leger en werd Anatolië van de Turken.

“De sterke band tussen onze natie en staat is onze belangrijkste bron van hoop die ons in staat stelt om met vertrouwen naar onze toekomst te kijken”, vervolgde Erdoğan zijn woorden.

De Turkse president zei dat Turkije de afgelopen zestien jaar drievoudig is gegroeid. “We zullen in staat zijn om onze 2023-doelen te bereiken als we de komende periode tweevoudig groeien. Dan gaan we allemaal naar een ander niveau, een andere competitie. Het nieuwe Turkije zal de deuren openen voor een nieuwe term voor zichzelf en voor de regio”, aldus Erdoğan.

Stadsziekenhuizen

In het kader van een megazorgproject bouwt Turkije een twintigtal nieuwe en zeer moderne stadsziekenhuizen die officieel ook de comfort van vijfsterrenhotels moeten bieden. Vorige week gingen de zevende en achtste hospitalen in de twee steden Eskişehir en Manisa open. (LEES meer + FOTO’S)

In Ankara wordt het grootste ziekenhuis ter wereld gebouwd ter waarde van bijna een miljard euro. De bouw daarvan is grotendeels voltooid. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 05-11-2018

Nov 05, 2018
Loading posts...