<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 28, 2020

Turkije helpt de hele wereld tegen corona, VS: ‘Bedankt voor gulle donatie’

Uit Ankara is dinsdag een groot vrachttoestel vertrokken naar de Verenigde Staten (VS) met daarin medische beschermingsmiddelen. Naast vele andere landen, vroegen de Amerikanen Turkije ook om hulp in de strijd tegen het coronavirus.

Het Turkse militaire vliegtuig is volgeladen met mondkapjes, N95-maskers en medische overalls. “Na hopeloosheid komt hoop, na de duisternis komen vele zonnen op”, is de boodschap van de Turken op basis van de woorden van dichter Rumi (Mevlana).

De VS bedankte Turkije via de NAVO en de ambassade in Ankara. “In tijden van crisis, zoals de wereldwijde inspanning om covid-19 te bestrijden, is nauwe coördinatie tussen gelijkgestemde bondgenoten en partners de sleutel tot het ontwikkelen van een snelle en effectieve reactie. Niemand van ons kan dit alleen doen”, reageerde David Satterfield, de Amerikaanse ambassadeur in Turkije.

“Namens de Amerikaanse regering wil ik onze NAVO-bondgenoot Turkije bedanken voor de gulle donatie van medische benodigdheden en andere essentiële apparatuur van vandaag.”

Coronahulp

Tot nu toe hebben zo’n 100 landen Turkije om steun gevraagd. Begin deze maand stuurde Turkije ook een groot vliegtuig vol medische goederen naar Italië, Spanje en vijf Balkanlanden. Aan Palestina is een compleet ziekenhuis geschonken. (LEES meer + FOTO’S)

Het Britse zorgsysteem was afhankelijk van drie grote medische ladingen uit Turkije, lieten Britse media weten. Anders zouden Britse artsen geen coronapatiënten meer behandelen. (LEES meer)

De noodkreten van Armenië en Israël zijn ook niet onbeantwoord gelaten. (LEES meer)

De helpende hand van Turkije was ook merkbaar in landen van Colombia tot aan China. De Chinezen ontvingen al in februari hulpgoederen uit Turkije, welke zeer lovend zijn ontvangen, benadrukten Chinese media. (LEES meer + FOTO’S)

Landen zoals Somalië en Roemenië zijn ook niet vergeten. (LEES meer + FOTO’S)

Ankara heeft tot dusver 57 landen gesteund in de strijd tegen corona.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-04-2020

Apr 28, 2020
Loading posts...